Orbán: Inte en enda muslimsk invandrare i Ungern

Publicerad 6 februari 2020 kl 16.44

Utrikes. För närvarande finns det inte en enda muslimsk invandrare i Ungern. Det uppgav landets premiärminister Viktor Orbán under en konservativ paneldebatt anordnad av Edmund Burke Foundation, rapporterar MTI.

Gilla artikeln på Facebook

Västeuropeiska länder blir sakta men säkert mer och mer muslimska. I Sverige planerar nu muslimer bygga moskéer även på Österlen och Lidingö.

Men i Ungern går man åt direkt motsatt håll. 

Där har man inte tagit emot en enda muslimsk invandrare, hävdar premiärminister Viktor Orbán.

Detta antydde han när han pratade om asylvågen 2015.

Orbán "uppgav att det inte finns en enda muslimsk invandrare i Ungern, och därför skiljer sig från länderna i Västeuropa där andelen muslimska samfund ökar samtidigt som de kristna minskar", skriver MTI.

– Enligt liberalerna är detta bra eftersom de inte gillar det kristna samhället, tillade han och påpekade att västeuropeiska politiker väl får göra vad de vill i sina egna länder men ska inte försöka påtvinga Centraleuropa samma öde.

Den ungerske premiärministern förklarade också att den "liberala demokratin" går mot sin död.

– Först, 2008 när de inte kunde hantera finanskrisen, och sedan 2015 under migrationskrisen, när de inte lyckades skydda sina medborgare och nationella gränser. I denna mening är den liberala demokratin förbrukad.

Han påpekade också vikten av att konservativa regeringar är framgångsrika i att skapa ekonomisk tillväxt, något Ungern lyckats med. Detta för att visa att sådana regeringar fungerar. Enligt Orbán växer landets ekonomi med 4-5 procent varje år, arbetslösheten har sjunkit till 3 procent samtidigt som statsskulden minskar. Men i liberala länder går det inte lika bra, säger han, och skyller bland annat på medias propaganda i dessa länder. I Ungern är balansen mellan konservativa och liberala media högre, vilket gynnat landet. I Västeuropa är bara 10 procent av media konservativ, hävdar han. Orbán anser hela Europa behöver en kristen konservatism.


"Vad är det här?" Mystiska ljusfenomen och märkliga ljud.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.