Ny överfallsvåldtäktsman härjar i Lund

Publicerad 9 januari 2012 kl 07.19

Inrikes.Två unga kvinnor har under helgen utsatts för överfall i de östra delarna av Lund. Enligt Lundapolisen rör det sig troligen om samma gärningsman i de båda fallen, skriver Sydsvenskan på nätet.

Gilla artikeln på Facebook

På lördagen överfölls en ung kvinna av en man på en gångbana i de östra delarna av Lund. Mannen höll fast kvinnan och tafsade på henne men kvinnan lyckades ta sig därifrån.

På söndagseftermiddagen inträffade en liknande händelse i samma område. På en cykelbana överfölls en ung kvinna av en man iklädd bara kalsonger och en tröja. Även denna gång höll mannen fast kvinnan och tafsade på henne.

– Han beskrivs som en man i 30-årsåldern och vi är väldigt intresserade av att få in tips från allmänheten om de har sätt någonting misstänkt, säger Håkan Klein, inre befäl vid polisen i Lund till Sydsvenskan.

Polisen har med andra ord inte lämnat något signalement på förövaren. Brottet rubriceras som försök till våldtäkt.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Förslaget: Husägare ska betala 1,4 miljoner till VVS-branschen – per dag. Det nya lagförslaget är omotiverat och orimligt, skriver Landsbygdspartiets talesman Arne Gunnarsson i denna insändare.0 

Vetenskap

Google-visselblåsaren: "En orwellsk mardröm till censurmaskin". Zachary Vorhies om tiden hos IT-jätten och efterspelet.0 

Banbrytande läkemedel föryngrar människor. Forskarna själva chockade av resultatet.0 Plus

Kultur

Vänsterextremist åtalad för attack mot Dan Park. Hällde milkshake över gatukonstnären under AFS-möte.0 

Sabaton i allvarlig bilolycka. "Vi är glada över att vara vid liv."0