Ny överfallsvåldtäktsman härjar i Lund

Publicerad 9 januari 2012 kl 07.19

Inrikes.Två unga kvinnor har under helgen utsatts för överfall i de östra delarna av Lund. Enligt Lundapolisen rör det sig troligen om samma gärningsman i de båda fallen, skriver Sydsvenskan på nätet.

Gilla artikeln på Facebook

På lördagen överfölls en ung kvinna av en man på en gångbana i de östra delarna av Lund. Mannen höll fast kvinnan och tafsade på henne men kvinnan lyckades ta sig därifrån.

På söndagseftermiddagen inträffade en liknande händelse i samma område. På en cykelbana överfölls en ung kvinna av en man iklädd bara kalsonger och en tröja. Även denna gång höll mannen fast kvinnan och tafsade på henne.

– Han beskrivs som en man i 30-årsåldern och vi är väldigt intresserade av att få in tips från allmänheten om de har sätt någonting misstänkt, säger Håkan Klein, inre befäl vid polisen i Lund till Sydsvenskan.

Polisen har med andra ord inte lämnat något signalement på förövaren. Brottet rubriceras som försök till våldtäkt.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

"Klimathotet"

Går steget längre än Greta. Nu presenteras slutgiltiga lösningen på "klimatkrisen".0 Plus

Familjen som flydde Sverige

Sverige tvångsplacerade henne hos arabisk bidragsfamilj. Då "kidnappade" pappan sina egna döttrar och flydde landet – nu talar hon ut i utländsk media.0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Eldsvåda hjälpte Hitler krossa oppositionen 1933. Man kan ana varför Demokraterna vill framställa ett mindre upplopp som en statskupp, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Så drabbas DIN ekonomi av satsningen på vindkraft. Svenska forskare sågar "energiomställning" från kärnkraft.0 Plus

Kultur

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0