Mannen längst till höger och vänster har gripits, uppger polis i Malmö. Har du sett de två i mitten? Tipsa polisen på 114 14.
Danska polisen

Överföll gravid i Köpenhamn – greps i Malmö

Publicerad 2 februari 2013 kl 13.27

Inrikes.Två illegala invandrare greps på Malmö station – det efter att ordningsvakter kände igen dem från en efterlysning publicerad i Fria Tider, från ett grovt rån mot en gravid kvinna i Köpenhamn där de bland annat sparkade henne i magen. Två av rånarna är fortfarande efterlysta och polisen vill ha hjälp att finna dem.

Gilla artikeln på Facebook

Det var den 23 januari i Köpenhamn som de fyra männen slog ner 42-åriga Joana Dervishi bakifrån och sparkade sedan henne i huvudet och magen när hon låg ner. De sprejade också hennes ansikte med tårgas. Från platsen försvann männen med kvinnans väska, mobiltelefon och 30 000 kronor i kontanter.

Kvinnan, som är gravid i sjunde månaden, hade tagit ut pengarna på en bank och blev förföljd av männen.

Förundersökningsledare på Köpenhamnspolisen John Dyrberg säger till Ekstrabladet att de är säkra på att två av de gripna är de som dansk polis efterlyst.

– Vi är nu säkra på att de anhållna är identiska med två av dem.

Polisen uppger att ingendera talar svenska eller danska, men att en av dem tros vara från Algeriet. Ingen av dem hade identitetspapper.

Foto: Politi FORTFARANDE PÅ FRI FOT. Två av de efterlysta rånarna är ännu inte gripna, och Polisen vill få in tips på 114 14

De två männen greps på Malmö station efter att ordningsvakter kände igen de efterlysta rånarna från övervakningsbilder som publicerats i Fria Tider. På sig hade männen föremål som polisen misstänker är stöldgods.

Männen kommer nu att utredas misstänkta för brott på bägge sidorna sundet. Dansk och svensk polis kommer att samarbeta och det kan bli aktuellt med utlämning till Danmark.

Fria Tider är den enda svenska tidning som publicerade bilder på de efterlysta. Övrig svensk media publicerar vanligtvis inte signalement eller bilder på efterlysta invandrare, av politiska skäl.

Artikeln är uppdaterad. 


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nya Sverigebilden

Här talar invandraren ut om sitt hat mot svenskar. "Ni är äckliga pedofiler" och "ni kommer aldrig lyckas kasta ut oss", säger han bland annat.0 Plus

Ekonominyheter

Riksbanken: Ny nedgång i ekonomin

Reporäntan kvar på noll procent. "Väntas vara kvar på den nivån de kommande åren."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0