Foto: SAP/Cc-By-Nc (Flickr)

Påläst Reepalu får kritik för uttalande

Publicerad 6 januari 2012 kl 00.07

Inrikes.”När kommer oskyldiga människor att komma i vägen för de här kulorna också?”, sade kommunstyrelsens ordförande i Malmö, Ilmar Reepalu (S), till SVT på torsdagsmorgonen. Och nu är Sydsvenskan förbannade på uttalandet.

Gilla artikeln på Facebook

- Jag menar att de blev avrättade, det var inga olyckor, säger Ilmar Reepalu till tidningen.

Som Fria Tider skrivit tidigare var båda personerna så kallat kända av polisen sedan tidigare. 48-åringen från Polen dock bara för någon mindre förseelse. Irakiske 15-åringen däremot hade av allt att döma redan hunnit påbörja en sedvanlig karriär inom hot- och våldsbrott. Något som medierna rapporterat sparsamt om men som Illmar Reepalu av någon anledning kände till.

– Jag vill inte relativisera mord. Men frågan är när en förlupen kula mitt i en folksamling ska träffa någon som bara går förbi. Det vore på något sätt det jävligaste av det jävligaste, säger Reepalu när Sydsvenskan står på sig.

Imorgon ska S-politikern delta i den manifestation mot illegala vapen och brottsligheten som hålls i Malmö. En namnlista ska överlämnas till regering och riksdag där Malmöborna kräver hårdare tag mot illegala vapen. Tidigare har vapenlagarna skärpts - men då bara för de laglydiga, och oftast etniskt svenska, vapenägarna.

– Jag tänker skriva under, för jag känner att justitieminister Beatrice Ask (M) lämnat Malmö i sticket, säger Reepalu till Sydsvenskan. Det har hon gjort i flera år. Malmö behöver hjälp från hela Sverige.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan

ÖB:s "bekräftade ubåt" i Kanholmsfjärden var havsboj från SMHI

Myndigheten har mörkat pinsamma missen. Uppgifterna om blundern belades med sekretess "av hänsyn till rikets säkerhet".0 

Ekonominyheter

Här har bostadspriserna mer än fördubblats – på ett par år

"Absurda" prisstegringen fortsätter.. Lista: Gatorna i Sverige där bostädernas värde ökar allra snabbast.0 Plus


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.