"Klimathotet"
Pär Holmgren håller fast vid sina 14 år gamla kontroversiella utspel om Vasaloppet.

Pär Holmgren: "Jag hade rätt" om att Vasaloppet är ett minne blott 2022

Publicerad 1 mars 2020 kl 17.01

Inrikes. Klimataktivisten Pär Holmgren (MP) påstod i en intervju 2006 att Vasaloppet inte skulle överleva sitt 100-årsjubileum 2022 på grund av "klimatförändringarna".
– Tyvärr måste jag konstatera att jag hade rätt, säger han i dag till Expressen.

Gilla artikeln på Facebook

I den omtalade intervjun med Expressen år 2006 målade den dåvarande SVT-meteorologen Pär Holmgren upp en becksvart bild av framtiden för klimatet i Sverige.

Han påstod bland annat att snön i Sverige snart var borta för alltid och att Vasaloppet inte skulle "överleva sitt 100-årsjubileum 2022".

– Det blir besvärligare att arrangera och färre och färre kommer att vara intresserade av att åka skidor när vintrarna blir sämre. Den unga generationen, i alla fall de som bor söder om Stockholm, kan knappt åka skidor i dag. Om tjugo år kommer inte många att vara intresserade av Vasaloppet, förklarade Holmgren.

Idag, 14 år senare, pågick Vasaloppet för fullt. Men nu säger Pär Holmgren till Expressen att han "tyvärr måste konstatera" att han "hade rätt" om Vasaloppet.

MP-politikern förklarar att det måhända gick att genomföra Vasaloppet "just i år" med hjälp av "konstgjord andning och teknik". Han påstår dock vidare att han "har hört" att "många" har försökt att sälja sina biljetter eftersom de inte har haft möjlighet att träna.


Chockerande videon. Skräckdådet sker mitt på dagen – inför publik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Åtta gånger fler sjuka med vaccin än utan

Stockholm massvaccinerades. Då ökade smittspridningen med 800 procent.0 

Ekonominyheter

Swedbank har Sveriges minst nöjda kunder

Nya siffror från Svenskt Kvalitetsindex.. Här är Sveriges bästa – och sämsta – banker.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.