"Klimathotet"
Pär Holmgren håller fast vid sina 14 år gamla kontroversiella utspel om Vasaloppet.

Pär Holmgren: "Jag hade rätt" om att Vasaloppet är ett minne blott 2022

Publicerad 1 mars 2020 kl 17.01

Inrikes. Klimataktivisten Pär Holmgren (MP) påstod i en intervju 2006 att Vasaloppet inte skulle överleva sitt 100-årsjubileum 2022 på grund av "klimatförändringarna".
– Tyvärr måste jag konstatera att jag hade rätt, säger han i dag till Expressen.

Gilla artikeln på Facebook

I den omtalade intervjun med Expressen år 2006 målade den dåvarande SVT-meteorologen Pär Holmgren upp en becksvart bild av framtiden för klimatet i Sverige.

Han påstod bland annat att snön i Sverige snart var borta för alltid och att Vasaloppet inte skulle "överleva sitt 100-årsjubileum 2022".

– Det blir besvärligare att arrangera och färre och färre kommer att vara intresserade av att åka skidor när vintrarna blir sämre. Den unga generationen, i alla fall de som bor söder om Stockholm, kan knappt åka skidor i dag. Om tjugo år kommer inte många att vara intresserade av Vasaloppet, förklarade Holmgren.

Idag, 14 år senare, pågick Vasaloppet för fullt. Men nu säger Pär Holmgren till Expressen att han "tyvärr måste konstatera" att han "hade rätt" om Vasaloppet.

MP-politikern förklarar att det måhända gick att genomföra Vasaloppet "just i år" med hjälp av "konstgjord andning och teknik". Han påstår dock vidare att han "har hört" att "många" har försökt att sälja sina biljetter eftersom de inte har haft möjlighet att träna.


Bekräftades vara äkta – nu tätnar mysteriet. Besättningen berättar om filmerna från närkontakten som militären först försökte mörka.0 Plus

Liberale toppolitikern på 60-talet förutspådde Sveriges framtid. "De invandringsfientliga" ska "dö" eller "lära sig se den nya verkligheten i ögonen."0 Plus

Nyheter från förstasidan

SD:s skoningslösa attack mot EU: "Ni förstör hela Europa"

Charlie Weimers röt ifrån mot EU-parlamentets hyckleri. "Var är er empati för de som faller offer för Europas huvudlösa massinvandring?"0 

Ekonominyheter

USA förbjuder banker diskriminera politiskt

"Folkvalda, inte banker, ska bestämma vad som är lagligt".. Nu skärper federala bankmyndigheten OCC rätten till bankkonto för amerikanska individer och företag.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.