Invandringsprotesterna i Tyskland
Demonstrationen i Dresden ikväll.

Pegida: "Vi är otroligt många"

Publicerad 12 januari 2015 kl 21.26

Utrikes. Uppemot 40.000 människor uppges ha deltagit i kvällens demonstration i Dresden mot invandring och islamisering. "20.000? 30.000? 40.000? Vi är otroligt många!!!", skriver arrangören Pegida på sin Facebooksida.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt tysk media rörde det sig om 25.000 som deltog i kvällens demonstration i Dresden – 7000 fler än i demonstrationen förra måndagen. Sammanlagt uppges omkring 100.000 ha deltagit i Pegidas olika demonstrationer runt om i Tyskland under måndagskvällen som anordnades i ett trettiotal olika städer.

Från Norge rapporteras att 200 slutit upp i landets första Pegidademonstration ikväll, enligt Osloby.no – en demonstration som bevakades av ett massivt polisuppbåd av rädsla för attacker från vänsterpolitiska våldsgrupperingar. Den norska initiativtagaren till Pegida i Norge är Max Hermansen som säger att man tänker göra likadant i Oslo som man gjort i Dresden – demonstrera varje måndag.

– Vi kommer fortsätta organisera marschen varje måndag, som de har gjort i Tyskland. Vi ska gå så länge det behövs, säger han till Dagbladet.

Artikeln är uppdaterad.

 


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan

Trump: "Europa måste ta tillbaka sina IS-terrorister"

Hotar på nytt att "släppa loss" dem i Europa. "USA kommer inte placera dem i Guantanamo i 50 år och betala för det."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.