Alvesta.

Pensionärspar i Alvesta vaknade mitt i natten av rånare i sovrummet

Publicerad 9 juli 2020 kl 08.32

Inrikes. Ett par i 65-årsåldern blev natten till torsdagen rånade i sin bostad på Lekarydsvägen i Alvesta i Småland. Det skriver polisen på sin hemsida.

Gilla artikeln på Facebook

Polisen får larmet klockan 03:58 och rånet ska då ha inträffat omkring tio minuter tidigare.

– Rånarna är helt okända. Paret vaknar upp i sovrummet av att två personer står där. De är mörkklädda och har masker för ansiktet, berättar polisens presstalesman Patric Fors för Fria Tider.

– De har sett två stycken inne i bostaden. Men det kan ha varit tre eller fyra, någon kan ha stått vakt utanför, det vet vi inte. Så vi vill inte binda upp oss på antalet när vi söker vittnesuppgifter.

Flera polispatruller larmas till bostaden och letar efter de misstänkta i närområdet, utan att lyckas gripa någon. Ingen får några allvarliga skador vid rånet.

Det är oklart hur rånarna tagit sig in i pensionärsparets bostad. Rånarna kom över värdesaker, men polisen vill inte precisera vad rånbytet blev.

– Det är inte jätteovanligt det här. Det händer att folk vaknar upp av att det är personer i deras lägenhet eller hus, konstaterar Patric Fors.

Polisen söker nu vittnen till händelsen.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0