Peter Springare
Daniel Poohl leder det vänsterextrema nätverket Expo.

Manifestation för polisen ställs in efter påtryckningar från vänsterextremister

Publicerad 20 april 2017 kl 19.56
Av Mattias Albinsson

Inrikes. En manifestation till stöd för polisen och övrig blåljuspersonal som var planerad till 1 maj ställs in efter påtryckningar från det vänster­extrema nätverket Expo.

Gilla artikeln på Facebook

Anledningen är att Örebropolisen Peter Springare och den borgerliga krönikören Katerina Janouch, manifestationens främsta dragplåster, hoppat av. Avhoppet kommer sedan det vänster­extrema nätverket Expo uppmärksammat att två av manifestationens arrangörer "gillat" sidor på Facebook som Expo anser är "högerextrema", "rasideologiska" eller "rasistiska". En av dessa sidor är Fria Tiders Facebook­sida som det vänster­extrema nätverket anser är "rasistisk".

– Jag och Peter har pratat om detta och han är inne på samma linje, säger Katerina Janouch till Nyheter Idag.

– Jag hoppar av därför att jag upplever att syftet är otydligt. Det har varit bristande information och rörigt. Överhuvudtaget tycket jag mycket är oklart och det känns varken professionellt eller tryggt. Jag vet inte längre vad det egentliga syftet är med allt det här.

Bakom den inställda manifestationen står Facebook­gruppen "Stå Upp För Peter Springare 2.0", en utbrytning ur den grupp som tidigare hette "Stå Upp För Peter Springare". Manifestationen var planerad till Norrmalmstorg i Stockholm den 1 maj.

Efter beskedet att Springare och Janouch inte längre tänker delta ställs alltså manifestationen in, meddelar arrangörerna på Facebook.

"Vi har blivit motarbetade av våra motståndare sedan dag 1 vi började jobba med denna Manifestation", skriver arrangörerna och tillägger:

"Vi har båda blivit hotade, förtalade och rena lögner har spridits om oss. Det gick så pass långt att vi kände oss tvingade att göra en polisanmälan. Vilket känns helt vansinnigt och obehagligt när vi bägge har barn."

Se även:
"Jag är misstänkt för ett mord" – möt Expo-grundaren som blev regeringens expert på rasism


Liberala floskeln "Vi är alla afrikaner" utmanas av spektakulärt fynd. Människoliknande varelser i Europa vid en tid då våra påstådda förfäder i Afrika såg ut som apor, enligt ny studie.0 Plus

"Fertig? Jawohl!" Avspeglar starka banden mellan svenska kvällstidningen och naziregimen.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Rekordmånga vill ha skuldsanering

Stora antalet skuldsatta unga oroar.. "Vi lever i ett samhälle som är uppbyggt kring lån och skulder."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.