Peter Springare

Springare: Polisen medlar med klanerna – "Helt horribelt"

Publicerad 8 februari 2020 kl 16.45

Inrikes. Polischefer prioriterar politiskt korrekthet, mångfald och "värdegrund" före verklig brottsbekämpning. Dessutom har myndigheten börjat medla mellan klanerna på klanernas villkor i stället för att lagföra dem enligt svensk lag, hävdar den tidigare polisen Peter Springare i Swebbtv:s lördagsintervju.
– Detta är helt horribelt, säger han.

Gilla artikeln på Facebook

Under lördagen publicerade Swebbtv en längre intervju med Peter Springare, Örebropolisen som 2017 blev rikskänd efter att han gjort kopplingen mellan invandring och brottslighet. Bland annat avslöjade han att 22 av de 24 som misstänks för mord eller mordförsök i staden var invandrare.

Nu förklarar han igen att den växande och allt grövre brottsligheten kan kopplas till invandring och etableringen av klaner i Sverige.

Han tycker det är fel att kalla utvecklingen för gängkriminalitet då det snarare handlar om kriminella som ingår i olika klaner som i sin tur kan liknas vid en maffia. I vissa områden sitter de på ett våldsmonopol.

Enligt Springare vågar polisen inte på allvar ta tag i problemen i Sverige och använda sitt våldsmonopol, bland annat för att poliser är rädda för att bli anmälda för övervåld. I stället har myndigheten fått i uppdrag att prioritera frågor som jämställdhet, mångfald och HBTQ.

Myndigheten är politiskt toppstyrd och prioriterar politisk korrekthet och "värdegrundsarbete". Detta skapar samtidigt ångest hos poliser som vill göra riktigt arbete, enligt Springare. Överlag saknas det utrymme för polisens egentliga kärnverksamhet, hävdar han.

– Det är klanerna som styr. De ser till att folk inte vill prata. De pekar bara på olika personer och säger att de inte ska prata med polisen. Det är de som bestämmer. Och detta är en väldigt, väldigt farlig utveckling.

– På sista tiden vet jag hur man gör för att hantera klaner, klanhövdingar och de som har makt inom klanerna. Man har börjat diskutera och, kan man säga, bedriver ett slags medling på deras villkor när det gäller brott. Och det är ju helt horribelt. För då börjar vi ge legitimitet åt klanerna och andra rättsuppfattningar som inom ramen för sharialagar och det är ju helt uppåt väggarna, fortsätter han.

I stället för att alltid lagföra stridande klaner, medlar alltså polisen, enligt Peter Springare.

– Inom polisen har man tagit fram detta som ett gott exempel. Förra hösten tror jag det var. Då hade man ett långt reportage om hur man bedrev medling i stället för att lägga mer resurser och verkligen utreda brotten enligt svensk rättsuppfattning och lag. Då går man in och medlar mellan de här och får dem att upphöra eller bli sams. Det kan röra sig om olaga hot, ofredande och annat. Detta kan eskalera till misshandel och andra grövre brott. Men man börjar på det här viset.

– Man har polisutredare som deltar i den här sortens verksamhet, och det är helt förödande, säger han och påstår att det finns poliser som uttryckligen klargjort att myndigheten måste "anpassa" sig till mångkulturen och de nya rättsuppfattningar som den fört med sig.

– När svensk polis resonerar så, då har vi redan ett tvåparallellsamhälle. Då befäster man det. Andra rättsuppfattningar kommer äta sig in i samhället och tränga undan våra.


Forskargruppen "väldigt entusiastisk." Upptäckten: Aknebakterierna frossar på näring i din kropp.0 Plus

Trio våldtog tonårsflicka i bil i en timme. Skrattade när de sprang och hämtade sin kompis Omar – så att han också skulle få våldta.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Mer från Inrikes

Två hänsynslösa barnrån i Malmö och Helsingborg

14-åring pistolrånades i Malmö.. 16-årig pojke rånades och misshandlades av sex personer i Helsingborg.0 

Linköpingsforskare har byggt världens första organiska batteri

Lagrar sol- och vindenergi.. Batterierna är superbilliga, helt återvinningsbara och kan komma att användas för elbilar.0 Plus

Vetenskap

Svenska kvinnor mördade mer än män. Sensationell ny forskning om 1800-talets våld.0 Plus

En av världens snabbaste superdatorer byggs i Linköping. Ska göra Sverige ledande inom AI.0 Plus

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0