PK-storm mot Stephen King

Publicerad 15 januari 2020 kl 18.00

Kulturnyheter. Skräckförfattaren Stephen King har blivit föremål för en så kallad Twitterstorm från personer som är ännu mer politiskt korrekta än vad han själv är. Detta efter att han försvarat kvalitet före "mångfald" vid rolltillsättningar.

Gilla artikeln på Facebook

Stephen King har de senaste åren mest uppmärksammats för sina hätska Twitterattacker mot president Donald Trump. Men nu har den 72-årige vänsterprofilen själv hamnat i blåsväder på den sociala medieplattformen.

Häromdagen presenterades nomineringarna inför årets Oscarsgala, vilket som vanligt ledde till anklagelser om att det var för många vita män bland de nominerade.

Detta var något som Stephen King gjorde misstaget att försiktigt kritisera. På Twitter uppger han att han inte själv reflekterar över "mångfaldsfrågan".

"Jag skulle aldrig ta hänsyn till mångfald i frågor som rör konst. Endast kvalitet", skriver King bland annat.

Skräckförfattarens inlägg har lett till en störtskur av arga kommentarer från mer radikala så kallade antirasister på vänsterkanten.

Den kvinnliga afroamerikanska regissören Ava DuVernay skriver exempelvis att hon Kings inlägg var så "bakåtsträvande och okunnigt" att hon knappt orkade gå upp på morgonen när hon läste det.

Andra anklagar 72-åringen för att agera utifrån sina egna "vita privilegier", rapporterar RT.

Stephen King försökte förgäves blidka Ava DuVernay genom att bedyra att han "älskade" hennes politiskt korrekta tv-serie "When They See Us". DuVernay svarade bara att hon själv gillar flera av Kings böcker men att det inte har något med saken att göra.


Nyheter från förstasidan

Dawit Isaaks son dömd för våldtäkt

Fängslade journalistens son begår grova brott mot svenska kvinnor. Friades dock från misshandel av systern – sommarprataren Betlehem.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Mer från Kulturnyheter

Vetenskap

Hör de mystiska "monstervrålen" från bergen. Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake.0 Plus

Hitlers okända statyrivariver. Jämförs med "Black lives matter"0 Plus