Anders Borgs fylleslag
Anders Borg.

Polisanmälan mot Anders Borg efter fyllefesten

Publicerad 5 augusti 2017 kl 10.02

Inrikes. Anders Borgs fylleslag i skärgården förra veckan har nu lett till en polisanmälan – från polisen själv. Det är ett stationsbefäl på Stockholmspolisen som säger till Aftonbladet att han upprättat en anmälan gällande flera brott.

Gilla artikeln på Facebook

Anders Borg, som var finansminister i Fredrik Reinfeldts regering mellan 2006-2014, har polisanmälts efter fylleslaget på en fest i Stockholms skärgård förra fredagen, där den före detta ministern enligt Aftonbladets källor bland annat ska ha visat sitt könsorgan, tagit andra män i skrevet och kallat kvinnor på festen för "hora" och "slampa".

Kristoffer Samsing, som arbetar som stationsbefäl på Norrmalmspolisen i Stockholm, berättar för Aftonbladet att han på lördagsmorgonen noga läste igenom medierapporteringen om händelsen och sedan beslutade sig för att upprätta en polisanmälan.

– Det har kommit till min kännedom att brott kan ha begåtts och då är jag skyldig att ta upp en anmälan, säger han till Aftonbladet.

Polisen har därmed inlett en förundersökning mot Anders Borg.

Brottsrubriceringen är sexuellt ofredande, olaga hot och eventuellt förolämpning.

Anders Borg är dock inte skäligen misstänkt för något brott, utan han "kan misstänkas", vilket är en mycket låg misstankegrad.

Det finns inte heller någon målsägande eller vittnen. Enligt Kristoffer Samsing handlar det i nuläget om ganska vaga uppgifter och polisen ska nu arbeta vidare med att forska få fram uppgifterna. Polisen uppmanar vittnen och eventuella offer att höra av sig. I annat fall kommer utredningen bli svår att driva framåt.

Anders Borg kan komma att kallas till polisförhör.


Attackerades av gäng på 20-tal personer. Mobben var beväpnad med knivar, machetes, hammare, knogjärn och yxa.0 Plus

Hemliga dokument släppta. Svenska spaningen: "Föremålet var runt, 6 till 10 meter och omringat av en strålande ring."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Strandhäll bluffade om högerextrem hotbild

Myndigheten: "Några sådana uppgifter finns inte". Inte korrekt att SD:s drönarbild äventyrade säkerheten för ministern.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Profilerna sågas. K-G Bergström: "Pinsamt dålig allmänbildning."0 

Vetenskap

Svenskarnas fynd: 3.300 år gammal guldskatt. Lyckades tyda meddelande på mångtusenårigt sigill.0 Plus

Kultur

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0 

Kritiken: Notre Dame görs om till "politiskt korrekt Disneyland". "Upptäcktsspår" med fokus på Afrika, "modern konst" och ljudeffekter.0