Anders Borgs fylleslag
Anders Borg.

Polisanmälan mot Anders Borg efter fyllefesten

Publicerad 5 augusti 2017 kl 10.02

Inrikes. Anders Borgs fylleslag i skärgården förra veckan har nu lett till en polisanmälan – från polisen själv. Det är ett stationsbefäl på Stockholmspolisen som säger till Aftonbladet att han upprättat en anmälan gällande flera brott.

Gilla artikeln på Facebook

Anders Borg, som var finansminister i Fredrik Reinfeldts regering mellan 2006-2014, har polisanmälts efter fylleslaget på en fest i Stockholms skärgård förra fredagen, där den före detta ministern enligt Aftonbladets källor bland annat ska ha visat sitt könsorgan, tagit andra män i skrevet och kallat kvinnor på festen för "hora" och "slampa".

Kristoffer Samsing, som arbetar som stationsbefäl på Norrmalmspolisen i Stockholm, berättar för Aftonbladet att han på lördagsmorgonen noga läste igenom medierapporteringen om händelsen och sedan beslutade sig för att upprätta en polisanmälan.

– Det har kommit till min kännedom att brott kan ha begåtts och då är jag skyldig att ta upp en anmälan, säger han till Aftonbladet.

Polisen har därmed inlett en förundersökning mot Anders Borg.

Brottsrubriceringen är sexuellt ofredande, olaga hot och eventuellt förolämpning.

Anders Borg är dock inte skäligen misstänkt för något brott, utan han "kan misstänkas", vilket är en mycket låg misstankegrad.

Det finns inte heller någon målsägande eller vittnen. Enligt Kristoffer Samsing handlar det i nuläget om ganska vaga uppgifter och polisen ska nu arbeta vidare med att forska få fram uppgifterna. Polisen uppmanar vittnen och eventuella offer att höra av sig. I annat fall kommer utredningen bli svår att driva framåt.

Anders Borg kan komma att kallas till polisförhör.


Man hittades död i öknen. Ska ha försökt våldta åsna som sparkade bakut, enligt uppgifter i sociala medier.57 Plus

Nya Sverigebilden

Kommer tvingas bryta sin passunion med Sverige, enligt dansk toppolitiker. Som arabland kommer Sverige inte längre ha mycket gemensamt med Danmark, menar hon.0 Plus

Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake. Tusentals samlades för att hitta varelsen som ger ifrån sig lätet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

DN:s "avslöjande": Folk får välja läkare

Nytt rasistscoop från morgontidningen. Under-cover journalisten bad att få "svensk-svenska" läkare och tandläkare – lyckades.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Bilder från grannar avslöjar. Nu oroar sig grannarna i den lilla dalaorten Gagnef.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Här invigs världens snabbaste tåg i Kina. Video: Futuristiska svävande supertåget lämnar fabriken.0 Plus

Psykiatrivarningen: Viruset kan utlösa psykos. Coronalarm från Akademiska sjukhuset.0 

Kultur

Kurt Westergaard död. Danske Muhammedtecknaren avliden.0