Mats Löfving, chef för Noa och biträdande rikspolischef.

Polischefen: 40 kriminella klaner i Sverige – "kommit hit bara för att begå brott"

Publicerad 5 september 2020 kl 13.39

Inrikes. Kriminella klaner breder ut sig över Sverige och nu finns det hela 40 stycken i landet. Det säger Mats Löfving, biträdande rikspolischef, i Ekots Lördagsintervjun. Han målar upp en mycket mörk bild av Sverige, där dessa nätverk till och med försöker styra landets politik.

Gilla artikeln på Facebook

I morse rapporterade Ekot att polisen nu vill utöka sina möjligheter att avlyssna människor, även personer som inte är misstänkta för någonting.

Detta med det påstådda syftet att bekämpa gängkriminella.

Sverige är värst alla länder när det kommer till sådan grov brottslighet.

– Vi hittar inget motsvarande land i Europa, säger Mats Löfving i Ekots Lördagsintervjun men påstår att det inte finns någon "evidensbaserad förklaring" till varför det är så.

– Det går inte att förklara, påstår han.

Men sedan säger han emot sig själv, eftersom han ger en förklaring, om än inte baserad på forskning men erfarenhet: invandringen.

Han lyfter fram "integrationen", som han hävdar svenska politiker har en naiv inställning till. Alla invandrare som kommer hit vill över huvud taget inte bli en del av samhället.

Enligt Löfvin finns det inte mindre än 40 släktbaserade kriminella nätverk i Sverige. Klanerna kommer hit bara för att ägna sig åt kriminalitet, hävdar han, och de är väldigt svåra att komma åt eftersom de är baserade på blodsband.

Det arrangeras till och med äktenskap för att stärka klanen, säger han.

Barnen fostras i att ta över nätverken och vill aldrig blir en del av det svenska samhället. Däremot vill de kontrollera det politiska styret i Sverige och är mycket farliga.

Klanerna finns etablerade i flera svenska städer.

– Just nu har vi minst 40 släktbaserade kriminella nätverk i Sverige, så kallade klaner. De har kommit enbart i syfte att organisera kriminalitet. De arbetar för att skapa makt och har stor våldskapacitet. De vill tjäna pengar. Det gör man på narkotikabrott, våldsbrott, utpressning. Man tar sig in i näringslivet och politiken. Man vill spela en roll i den offentliga styrningen i en kommun eller till och med av Sverige, säger Mats Löfving till en närmast chockad SR-programledare.


Nya bilder visar: Stalins ubåt fick in fullträff. Endast sju av 40 ombord överlevde S-märkta militärtransporten till Tredje riket.0 Plus

"Rasistisk attack" väcker starka känslor. Kvinnan fick näs- och kindbenen brutna av männens oprovocerade våld.0 Plus

Vansinneskörningen i Malmö

Körde sin Mercedes rakt in i parkerade bilar under vansinnesfärd. Mammans ben var "söndertrasat" när den 21-årige bidragstagaren valde att avvika i riktning mot Rosengård.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

ECB flaggar för åtgärder mot bitcoin

"Kryphål kommer de att användas".. Samtidigt stiger kryptovalutan bitcoin kraftigt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Eldsvåda hjälpte Hitler krossa oppositionen 1933. Man kan ana varför Demokraterna vill framställa ett mindre upplopp som en statskupp, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Så drabbas DIN ekonomi av satsningen på vindkraft. Svenska forskare sågar "energiomställning" från kärnkraft.0 Plus

Kultur

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0