Polischefen efter bombdådet mot polishuset: "Mycket allvarligt"

Publicerad 14 oktober 2019 kl 11.03

Inrikes. Polisen fördömer nu bombdådet som riktades mot myndighetens station i centrala Staffanstorp under måndagsnatten. Enligt polisen kan händelsen sätta "trygghetskänslan i gungning", uppger man på sin hemsida.

Gilla artikeln på Facebook

Det var strax efter klockan 05 på måndagsmorgonen som det detonerade ett föremål utanför entrén till polishuset i Staffanstorp.

Polisen påstår nu att detonationen orsakade "mindre skador" på dörren till fastigheten. I Kvällsposten kallas dock explosionen för en "jättesmäll" av en person som bor i samma fastighet och skadorna på dörren beskrivs av tidningen som "stora".

På bilder syns hur rutan på entrédörren förstörts samt hur ett större hål bildats vid låset, där dörren också tryckts in av smällen.

Polisens tekniker har varit plats under måndagsmorgonen för att fastställa orsaken till detonationen. Entrén till polishuset är också kameraövervakad och utredningsläget bedöms som gott, enligt polisen.

– Varje hot eller händelse riktad mot oss är ett allvarligt angrepp mot såväl våra medarbetare som mot polismyndigheten och samhället i stort, säger Susanne Hagström Rosenqvist, polisområdeschef i polisområde södra Skåne.

– Vi ser mycket allvarligt på det inträffade och är tacksamma över att ingen kom till skada fysiskt. Vi vidtar nu de utredningsåtgärder som behövs och ökar samtidigt vår tillgänglighet och närvaro för att kunna skapa trygghet för medborgarna, säger Patrik Ahrlin, lokalpolisområdeschef i Staffanstorp.

Han fortsätter:

– Det är viktigt att vi har en god samverkan med kommunen och i det arbetet för vi kontinuerliga samtal om trygghet och säkerhet. En sådan här händelse kan sätta trygghetskänslan i gungning och den behöver vi tillsammans omhänderta.


Nyheter från förstasidan

Så ska Trump tvinga sociala medier sluta censurera

Ger presidentorder idag – här är innehållet. Kan få djupgående effekter för Facebook och Twitter – om de inte upphör med politiska censuren.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Forskare undersöker om snus skyddar mot corona. Fick förfrågan från franska kollegor.0 

Därför drabbas inte barn hårt av viruset. Väldigt få utvecklar allvarliga symtom.0 

Kultur

Bryan Adams pudlar efter anklagelser om rasism. Skyllde viruset på "förbannade fladdermusätande jävlar".0 

Är negerbollen dansk?. Populärt bakverk med kontroversiellt namn firas idag.0 Plus