Polischefen efter bombdådet mot polishuset: "Mycket allvarligt"

Publicerad 14 oktober 2019 kl 11.03

Inrikes. Polisen fördömer nu bombdådet som riktades mot myndighetens station i centrala Staffanstorp under måndagsnatten. Enligt polisen kan händelsen sätta "trygghetskänslan i gungning", uppger man på sin hemsida.

Gilla artikeln på Facebook

Det var strax efter klockan 05 på måndagsmorgonen som det detonerade ett föremål utanför entrén till polishuset i Staffanstorp.

Polisen påstår nu att detonationen orsakade "mindre skador" på dörren till fastigheten. I Kvällsposten kallas dock explosionen för en "jättesmäll" av en person som bor i samma fastighet och skadorna på dörren beskrivs av tidningen som "stora".

På bilder syns hur rutan på entrédörren förstörts samt hur ett större hål bildats vid låset, där dörren också tryckts in av smällen.

Polisens tekniker har varit plats under måndagsmorgonen för att fastställa orsaken till detonationen. Entrén till polishuset är också kameraövervakad och utredningsläget bedöms som gott, enligt polisen.

– Varje hot eller händelse riktad mot oss är ett allvarligt angrepp mot såväl våra medarbetare som mot polismyndigheten och samhället i stort, säger Susanne Hagström Rosenqvist, polisområdeschef i polisområde södra Skåne.

– Vi ser mycket allvarligt på det inträffade och är tacksamma över att ingen kom till skada fysiskt. Vi vidtar nu de utredningsåtgärder som behövs och ökar samtidigt vår tillgänglighet och närvaro för att kunna skapa trygghet för medborgarna, säger Patrik Ahrlin, lokalpolisområdeschef i Staffanstorp.

Han fortsätter:

– Det är viktigt att vi har en god samverkan med kommunen och i det arbetet för vi kontinuerliga samtal om trygghet och säkerhet. En sådan här händelse kan sätta trygghetskänslan i gungning och den behöver vi tillsammans omhänderta.


Nyheter från förstasidan

Löfven om gängvåldet: Hade varit likadant utan invandring

Vimsig statsminister i gårdagens Agenda. "Vi såg det inte komma, att Sverige skulle kunna få den här utvecklingen."0 

Ekonominyheter

Världselitens köp av privatjet skenar

Predikar "flygskam" för reguljärflygets resenärer.. Men själva slår kändisar och storbolag rekord i inköp av privatjet i år.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0