Asylkaoset
Ensamkommande flyktingbarn.

"Vi märker en ökning igen" – Polisen om asylströmmen

Publicerad 15 januari 2016 kl 22.28
Av Mattias Albinsson

Inrikes. Antalet invandrare som söker sig till Sverige via Trelleborg ökar igen. Det skriver Polisförbundets tidning Polistidningen.

Gilla artikeln på Facebook

I Trelleborgs hamn arbetar tio poliser per dygn med att kontrollera ID-handlingar för nyanlända invandrare. Sedan det blivit svårare att ta sig in i Sverige via Danmark och Öresundsbron på grund av ID-kontrollerna där försöker invandrarna hitta nya vägar norrut.

– Vi noterar att man väljer nya vägar när bron inte är ett alternativ. Fortfarande kommer färre än före kontrollerna, men vi märker en ökning igen, säger polisinspektör Bo Göran Strandfjäll till Polistidningen.

Fler invandrare innebär en ökad arbetsbörda för de tio poliserna, men till skillnad från kollegorna i Malmö får de ingen förstärkning.

– Här ute kan det vara tufft medan vi hör om hur bra det flyter på i Malmö. Om jag uttrycker mig diplomatiskt så har det gnisslat ibland, säger gruppchefen Conny Buchholtz.

Många av invandrarna vill inte stanna i Sverige utan hoppas kunna resa vidare till Finland eller Norge. När de får förklarat för sig att det inte går är det en del som vill vända tillbaka till Tyskland igen.

Samtidigt måste poliserna hålla koll på de invandrare som inte vill söka asyl i Sverige så de inte tar sig vidare in i Sverige ändå.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Vetenskap

Längre amning kan motverka fetma. "Riskgener" kan vara fördelaktiga vid rätt förutsättningar.0 

Hjärnans utveckling kartlagd in i minsta detalj. Svenska forskarnas framsteg.0 

Kultur

Nya anti-transboken för barn: "Elefanter är inte fåglar". 22-årig högerprofil bakom barnboken.0