Polisen slog till mot illegala invandrare – skickade hem dem samma dag

Publicerad 23 oktober 2019 kl 17.22

Inrikes. Tidigare i oktober gjorde polisen ett tillslag mot svarthotell för illegala invandrare i Tyresö. Tillslaget ledde bland annat till att flera personer som inte hade rätt att vistas i Sverige avvisades samma dag.

Gilla artikeln på Facebook

– Vi kan konstatera att det i boendet fanns flera personer som med stor sannolikhet används som svart arbetskraft. Vi kommer fortsätta att ha en god dialog med de myndigheter och kommuner vi kan för att störa ut de som tjänar pengar på att erbjuda sängplatser till personer som antingen är här för att begå brott eller arbeta illegalt, säger Monica Krüger på gränspolisen på polisens hemsida.

Målet med tillslaget var bland annat att hitta en efterlyst person samt att undersöka personers rätt att vistas i landet. Tillslaget genomfördes även i samverkan med Tyresö kommun.

Resultatet blev att 16 personer kontrollerades, varav sju omhändertogs. Fem personer avvisades ur landet samma dag via Arlanda. Två personer sattes också i förvar, enligt polisen.

En anmälan om olaga hotellverksamhet upprättades också.

Det illegala boendet låg i ett villaområde i Tyresö och flera enheter inom polisen i region Stockholm deltog i arbetet.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Världselitens köp av privatjet skenar

Predikar "flygskam" för reguljärflygets resenärer.. Men själva slår kändisar och storbolag rekord i inköp av privatjet i år.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0