Polisen: "Sluta skjut" fortsätter i Malmö

Publicerad 20 september 2019 kl 13.28

Inrikes. Malmöpolisen meddelar idag att man kommer fortsätta med sitt "Sluta skjut"-projekt, även om några offentliga utvärderingar ännu inte har publicerats. Polisen tror att verksamheten gett resultat.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i oktober förra året som polisen tillsammans med Malmö stad och Kriminalvården startade ett nytt projekt för att få stopp på alla skjutningar. "Sluta skjut" kallar man det.

Projektet hånades friskt på nätet.

Kritiken återupptogs när det i augusti i år avslöjades att en person som gripits misstänkt för grovt vapenbrott var aktiv i projektet.

Men nu meddelar polisen att pilotprojektet fortsätter.

Styrgruppen har kommit fram till att "Sluta skjut" ska fortsätta i Malmö utan avbrott.

– Trots att vi inte har de offentliga utvärderingarna från Malmö universitet och Brå än, så väljer vi att fortsätta med Sluta skjut, då samarbetet mellan våra organisationer har visat sig vara fruktsamt. När vi har fått resultaten gör vi en ny bedömning om det fortsatta arbetet, säger Stefan Sintéus, polisområdeschef i Malmö, i ett uttalande idag.

"Vi har redan sett att det grova våldet, bland annat skjutningar, har minskat i Malmö under tiden som pilotprojektet hållit på och vi är övertygade om att Sluta skjut är en del i förklaringen. Nu när arbetet fortsätter tror vi att den positiva nedåtgående trenden med minskat grovt våld håller i sig", skriver polisen på sin hemsida.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Larmet: Många svenskar har inte längre råd köpa mat

Hjälporganisationer vittnar om misär på Sveriges gator.. Folk kan inte ens ordna mat på bordet, "varken åt sina barn eller sig själva."0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Gängen markerar sina revir. För att förstå varför måste vi lämna det liberala sättet att tänka, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Forskare hittade uråldrigt liv i Siljans meteoritkrater. Fynden kan användas för att utforska liv på Mars.0 

Svenska kvinnor gavs testosteron – då ökade deras prestation. Manliga könshormonet gav tydlig effekt på unga kvinnor.0 Plus

Kultur

Svenskt kultspel ska censureras efter PK-påtryckningar. Crusader Kings anklagas för "fascism" av spelskribenter.0