Brottsvåg på badhusen

Polisens feministiska hypotes: Asylsökare våldtar på grund av "nordisk alkoholkultur"

Publicerad 18 maj 2016 kl 12.49
Av Mattias Albinsson

Inrikes. Det kan vara den "nordiska alkoholkulturen" som ligger bakom flyktingbarns och andra asylsökares sexövergrepp mot svenska kvinnor. Det skriver polisen i en feministisk brasklapp till den rapport som publicerades i måndags.

Gilla artikeln på Facebook

"Sverige ligger i topp i ny EU-statistik över fysiskt och sexuellt våld mot kvinnor, sexuella trakasserier och stalking. Slutsatsen är att resultatet är en konsekvens av den nordiska alkoholkulturen, men också av icke-traditionella könsroller."

Så skriver polisen i en bilaga till rapporten "Lägesbild över sexuella ofredanden samt förslag till åtgärder". Bilagan står i skarp kontrast till det mer faktaorienterade innehållet i resten av rapporten som entydigt pekar ut "asylsökande pojkar" och "utländska män" som förövare i de allra flesta anmälda fallen.

Polisen: Flyktingbarn bakom minst fyra av fem sexofredanden på badhusen

Bilagan hänvisar i sin tur till en rapport framtagen av EU:s rättighetsbyrå (FRA) – en rapport som handlar om HBT-personers rättigheter i samhället och inte någonstans tar upp vare sig alkoholkulturer eller att Sverige ligger i topp när det gäller våld mot kvinnor.

Linda Staaf är chef för polisens underrättelseenhet på polisens Nationella operativa avdelning (Noa). Hon säger till Fria Tider att man nu ska gå igenom rapporten och se om något blivit fel.

– Jag ska titta med handläggarna som har skrivit i de här delarna och höra om något har blivit galet eller vad detta är, säger hon.


Svenska ungdomar utsattes för glåpord vid McDonalds. Flickan som gav svar på tal dömd för att ha "förolämpat" den 29-årige invandraren.0 Plus

Nya skandalvideon. Invandrare på stan talar ut om sina drömmar.0 Plus

Ekonominyheter

Swedbank döms igen: Kände till penningtvätt

Visste om problemen – men mörkade dem.. Nu beslutar Stockholmsbörsens disciplinnämnd att banken ska betala ytterligare 47 miljoner kronor i straffavgifter .0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.