Brottsvåg på badhusen
Sannarpsbadet i Halmstad.

Flyktingbarn tafsade på småflickor i badbassängen

Publicerad 6 april 2016 kl 13.54
Av Mattias Albinsson

Inrikes. Ett flyktingbarn, som enligt egen utsago är 17 år gammalt, åtalas nu vid Halmstads tingsrätt misstänkt för sexuellt ofredande mot två flickor på Sannarpsbadet i Halmstad.

Dela artikeln

Enligt stämningsansökan mot den unge invandraren har han "vid ett flertal tillfällen" ofredat den ena flickan genom att ta henne "på låren, i närheten av rumpan, på magen och runt midjan, på brösten samt ta tag i henne".

Den andra flickan blev tagen på rumpan av flyktingbarnet som var på badhuset tillsammans med andra ensamkommande invandrare bosatta på ett asylboende i Skåne.

Händelsen inträffade den 21 november ifjol och när flyktingen inte slutade tafsa på flickorna sade de tillslut ifrån till badvakterna, skriver Hallandsposten.

Flyktingbarnet greps av polisen efter att han badat klart. Han nekar till brott och hävdar att han flytt från krig och aldrig skulle äventyra möjligheten till asyl i Sverige genom att göra något sådant.

Inför rättegången har den åtalade begärt tolk till persiska, vilket är ett språk som talas av många ensamkommande afghanska flyktingbarn.


Nyheter från förstasidan

"Svenska gäng" största hotet i Nordnorge

Norska polisens larm. Ungdomar i Norge värvas till gäng som Foxtrot och Gottsundanätverket.0 

Ekonominyheter

Tillväxten föll 0,7 procent. Utvecklingen förklaras bland annat av en nedgång i hushållens konsumtion.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.