Peter Wahlbeck.

Politiskt inkorrekt komiker avbröts och fick sparken

Publicerad 11 december 2023 kl 09.28

Kulturnyheter. Peter Wahlbeck uppges ha dragit "sexistiska" och "rasistiska" skämt under en julshow, vilket ledde till att han fick sparken enligt Aftonbladet.

Dela artikeln

Wahlbeck var huvudakt när Eksjö julshow anordnades i helgen.

Hans uppträdande avbröts dock medan i förtid efter att komikern enligt vad besökare uppger för Smålands-tidningen dragit ”sexistiska och rasistiska” skämt och skämtat om åhörares utseenden.

Peter Wahlbeck fick inte komma tillbaka dagen därpå. Istället ersattes han av komikerkollegan Jimmy Svärdhagen.

– Vi agerade som man ska som arrangör och det finns nog många som inte hade gjort det utan bara kört på även dagen efter. Men vi är stenhårda och vi accepterar inga sådana här grejer och därför bytte vi ut honom. Det är en jättekostnad för oss för vi kan inte byta ut en artist utan att betala för honom. Vi gör det för gästernas skull, säger arrangören Magnus Sjögren till Smålands-tidningen.

Wahlbeck kommenterar händelsen för Aftonbladet:

”Ibland är det frigida batikhäxor som märker ord i publiken och sedan blir det en storm i ett vattenglas”, skriver han och fortsätter:

”I dagens ängsliga PK-Sverige räcker det med att man har karisma och åsikter för att bli uthängd som allt från antisemit till sexist. Vi har gått från att vara en ankdam till att bli ett wokedagis”.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

USA:s inflation fortsätter öka – mer än väntat

Vänder uppåt igen.. Börserna faller och förväntningarna på räntesänkningar minskar.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.