Pompeo: "Enormt med bevis" för att viruset kom från ett labb

Publicerad 3 maj 2020 kl 18.20

Utrikes. Det finns "enormt med bevis" för att det nya coronaviruset uppstod i ett kinesiskt laboratorium, enligt USA:s utrikesminister Mike Pompeo.

Gilla artikeln på Facebook

USA utreder sedan tidigare uppgifterna om att coronaviruset först spreds från ett labb i Wuhan. Enligt den officiella kinesiska versionen är ursprunget istället en köttmarknad i staden.

Den amerikanske utrikesministern Mike Pompeo kommer nu med ett uppseendeväckande uttalande i en intervju med ABC på söndagen.

– Det finns enormt med bevis på att det var därifrån det kom, säger Pompeo när han får frågan om viruset uppstod på ett kinesiskt laboratorium.

Han fortsätter:

– Kina har en historia av att infektera världen och en historia av att driva undermåliga laboratorier. Det här är inte de första gångerna som världen har utsatts för virus till följd av misslyckanden i ett kinesiskt labb.

President Donald Trump har tidigare uppgett att han har sett bevis som ger honom en "hög grad av tillit" till teorin att ett labb är ursprunget till viruset. Han har dock inte velat utveckla vad han menar med detta, skriver Axios.

– Det kan jag inte berätta. Jag får inte berätta det. Vi bör har svaret inom en snar framtid, sade Trump för ett par dagar sedan.


Bok: Så klarar du livhanken i mångkultur. Mer magkänsla och mindre politisk korrekthet är experternas råd.0 Plus

Asylkaoset

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Staffanstorp, Jönköping, Strömstad, Vänersborg. Klicka för att se de klankriminella i din hemstad – data från polisens hemliga rapport.0 Plus

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0