Postnord lanserar frimärke med moské

Publicerad 21 oktober 2017 kl 12.02

Inrikes. Postnord lanserar fem nya frimärken med olika motiv. Ett av frimärkena föreställer en moské, skriver Samhällsnytt.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i slutet av augusti som Postnord lanserade fem nya frimärken med motiv av konstnären och akvarellisten Lars Lerin.

Ett av frimärkena föreställer en stor muslimsk moské. Ett annat föreställer något som liknar en av landets förorter.

– När allt fler hälsningar skickas elektroniskt blir en hälsning i postlådan alltmer exklusiv och många väljer frimärksmotiv noga. Därför är det roligt att kunna erbjuda samtida konst i miniformat till alla brevskrivare i landet, säger Britt-Inger Hahne, chef Postnord Frimärken.

Lars Lerin presenteras som en av Sveriges mest älskade konstnärer och motiven har valts ut i samarbete med honom och formgivits av Gustav Mårtensson.

"Frimärken spelar ännu en viktig roll i allas vår vardag. Inför sommaren uppgav till exempel svenskarna att man tänkte skicka 20 miljoner semesterhälsningar med vykort eller brev. Det är också det mest uppskattade sättet att ta emot hälsningar", skriver Postnord.

Vykort med frimärke påstås även vara mer personligt än en elektronisk hälsning och "symboliserar omtanke och att någon tagit sig tid".

Frimärket med moskén har stora likheter med en akvarell från Lars Lerin som bär titeln "Moské" och som för några år sedan såldes vid Stockholms auktionsverk för 370.000 kronor.


Coronavaccin

Blodbad vid jättelikt invandrarbråk. Migrationsverkets beslut: "Omänskligt" att skicka afghanen tillbaka till Ungern trots avslag på asylsökan.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Ungsvenskarna vill ha tydligare återvandring

Ungdomsförbundets kritik mot SD.. "Ingen naturlag att alla hundra­tusentals människor som migrerat till Sverige ska få stanna kvar."0 

Nordea tar avstånd från egen vaccinanalys med nazireferens

Analytikerna drev hejdlöst med coronaåtgärderna.. "Vaccinet uppenbarligen så bra att man behöver tvinga människor att ta det."0 

Vetenskap

Studie: Så styr media vår syn på invandring. Forskare jämförde reaktioner på artiklar i Avpixlat och ETC.0 Plus

Forskare: Obehagliga nästest för corona görs i onödan. Smärtfria salivtest fungerar lika bara.0 

Kultur

Rapparen "Timbuktu" blir hedersdoktor vid Lunds universitet. Känd för låt om att misshandla sverigedemokrater.0