GUDS STRAFF? Stormen Per sändes av Gud, som vredgades över att SD-toppen Richard Jomshofs son skulle döpas i Svenska kyrkan. Den kontroversiella teorin torgför prästen Helene Sturefelt på sin blogg.

Präst i Svenska kyrkan: Stormen Per var Guds straff för att jag döpte SD-toppens barn

Publicerad 18 oktober 2013 kl 23.47

Inrikes.Hösten 2007 svepte stormen Per in över Sverige och orsakade skador för miljardbelopp. Stormen var Guds straff för att sverigedemokraten Richard Jomshofs son döptes. Det säger Helene Sturefelt, präst i Svenska kyrkan.

Gilla artikeln på Facebook

När SD-toppen Richard Jomshof ville döpa sin son i Svenska kyrkan upplevde Helene Sturefelt, präst i Karlskrona, situationen som oerhört olustig.

"Jag var omskakad och visste inte hur jag skulle förhålla mig. Vi får inte neka någon som vill låta döpa sitt barn, men...", skriver hon på sin blogg.

När Sturefelt träffade Richard Jomshof inför dopet var hon noga med att inskärpa att Jesus "ger sin kärlek till alla folk och alla raser".

Men samtidigt som Sturefelt undervisade Jomshof blåste det upp till storm utanför kyrkan. Det var stormen Per som svepte in över landet.

Plötsligt rusade vaktmästaren in i kyrkan för att varna för att bilarna som stod parkerade utanför var nära att skadas av nedfallande trädgrenar.

– Ni måste flytta era bilar innan de krossas! ropade vaktmästaren.

"Strax där efter föll en jättegren över fyra parkerade bilar... Gode Gud... Visar du din vrede över det som skedde inne i kyrkan... ?! Det kändes så", skriver Helene Sturefelt.

Hon bedömde att det var påkallat att be en särskild bön för pojken eftersom hans far var sverigedemokrat.

"Jag tog pojken lite avsides och bad extra för honom. Hans pappas åsikt fick inte stå i vägen för att Guds nåd skulle ges till honom", berättar Sturefelt på sin blogg.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Uppgift: 77 döda i israelisk attack mot matkö

"Massaker." Offren ska ha väntat på att ta emot förnödenheter.0 

Ekonominyheter

Skjuter i höjden. En bitcoin kostar nu 62.000 dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Över 100.000 män har undersökts. Men nu stoppas studien – eftersom resultatet är "rasistiskt".0 Plus

Vetenskap

Tre nya minimånar upptäckta i vårt solsystem. Hittades runt Neptunus och Uranus.0 

Cambridge-forskare: I princip noll svarta på toppositioner om meritokrati tillämpas. Vädjar till etablissemanget att acceptera den biologiska verkligheten.0 Plus

Kultur