Erik Loomis.

Professor: Moraliskt rätt att mörda Trump-anhängare

Publicerad 14 september 2020 kl 07.49

Utrikes. Efter att en Trump-anhängare blivit kallblodigt avrättad av en vänsterextremist i Portland får gärningsmannen nu stöd från en historieprofessor, rapporterar Campus Reform.

Gilla artikeln på Facebook

© Polisen

AFA-aktivisten Michael Reinoehl fångas på bild i samband med att han mördar Aaron Danielson.

Retoriken från vänstern i USA blir allt grövre i samband med att det drar ihop sig till presidentval.

I de stora amerikanska medierna och från akademin hörs numera inte sällan rena vålds­uppma­ningar mot Donald Trump och personer som sympatiserar med honom.

AFA-aktivisten Michael Reinoehl, 48, gjorde slag i saken när han följde efter och avrättade Trump-anhängaren Aaron "Jay" Danielson på en gata i Portland i Oregon den 29 augusti.

Reinoehl sköts själv ihjäl av polisen när han drog sitt vapen i samband med att han skulle gripas några dagar senare.

Inom vänstern i USA har händelserna väckt blandade reaktioner. Vissa anser att Michael Reinoehl gick för långt när han kallblodigt mördade Danielson medan andra hyllar den 48-årige mördaren som hjälte och martyr.

I media publicerades efter mordet positivt vinklade intervjuer med Reinoehl medan han höll sig undan rättvisan, och den liberala pressen har konsekvent utmålat mordoffret som "högerextremist" eftersom han var engagerad i den konservativa och Trumpvänliga gruppen Patriot Prayer.

Erik Loomis, professor i historia vid University of Rhode Island, ger sin syn på saken i ett blogginlägg. Han förklarar att han visserligen är "extremt mycket emot konspirationsteorier" men att han ändå misstänker poliserna "helt enkelt mördade" Reinoehl, med tanke på att polisen är "helt genomsyrad av fascister".

I kommentarsfältet är det en person som reagerar genom att konstatera att Reinoehl faktiskt var en mördare. Professorn svarar:

"Han dödade en fascist. Jag ser inget fel med det, åtminstone inte ur ett moraliskt perspektiv."

Loomis tillägger att det visserligen är "en annan historia" om man ser på det rent "taktiskt".

"Men man kan säga samma sak om John Brown", fortsätter han och syftar på den berömde slaverimotståndaren och terroristen som avrättades år 1859.


Bekräftades vara äkta – nu tätnar mysteriet. Besättningen berättar om filmerna från närkontakten som militären först försökte mörka.0 Plus

Liberale toppolitikern på 60-talet förutspådde Sveriges framtid. "De invandringsfientliga" ska "dö" eller "lära sig se den nya verkligheten i ögonen."0 Plus

Ekonominyheter

USA förbjuder banker diskriminera politiskt

"Folkvalda, inte banker, ska bestämma vad som är lagligt".. Nu skärper federala bankmyndigheten OCC rätten till bankkonto för amerikanska individer och företag.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Vetenskap

Förbluffande upptäckten: Mytomspunna rymdsignalen skapades 1.800 ljusår bort. Platsen för den största rymdgåtan lokaliserad.0 Plus

Så drabbas DIN ekonomi av satsningen på vindkraft. Svenska forskare sågar "energiomställning" från kärnkraft.0 Plus

Kultur

Phil Spector död i corona. Demonproducenten och mördaren har avlidit.0 

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0