Nima Dervish.

Rådet till invandrare: "Inte läge att pissa på svenskar nu"

Publicerad 21 juli 2021 kl 19.36

Inrikes. Journalisten och författaren Nima Dervish uppmanar nu andra invandrardebattörer att undvika att "pissa på svenskar".
"För deras land är förstört och de är fly förbannade", skriver han i ett Facebook-inlägg som får stor spridning.

Gilla artikeln på Facebook

"Ett öppet råd till invandrade debattörer. Oavsett hur vettig människa du är, oavsett vilket viktigt arbete du utför… Skippa tugget om vita svenskar och deras 'privilegier'. Även om du skulle ha rätt i sak, skippa det. För det är inte läge nu", skriver Nima Dervish på Facebook.

Han fortsätter:

"Skippa allt gnäll om svenskar i lika många år som du hittills haft grönt ljus att uttrycka precis allt du haft på hjärtat om dem. Svenskars alkoholkultur, hur sociala de är… ALLT negativt och kritiskt om hur du uppfattar dem… Skippa det i minst tio år. För deras land är förstört och de är fly förbannade. Hur jag vet det? För JAG är fly förbannad."'

I inlägget, som har fått tusentals delningar, konstaterar Dervish att Sverige faktiskt är svenskarnas land. Och svenskarna "har knutit näven i fickan länge nu".

"Jag är faktiskt lika förvånad som lättad över att vi inte har drabbats av fler lasermän i Sverige. Hade sakerna som hänt i Sverige begåtts i våra hemländer av någon minoritet hade gatorna färgats av blod.
Det är INTE läge att pissa på svenskar", inskärper han.

Han konstaterar vidare att personer som polisen och sommarprataren Nadim Ghazale kan få svenskar att tro att de är välintegrerade och assimilierade i det svenska samhället.

"Men sen börjar de softa invandrarna säga saker om ’vithet’ hit och ’privilegier’ dit och då vacklar många svenskar i sin tillit och tilltro. En tanke börjar smyga sig in: Tänk om även de softa föraktar oss? Tänk om även de softa inte är på vår sida?"

Nima Dervish är själv invandrare från Iran och kom till Sverige som barn år 1987. Han har bland annat varit kolumnist på Aftonbladet, men lämnade Sverige år 2013 på grund av debattklimatet i landet. Han hänvisade då till oviljan inom svensk media att rapportera om hans avslöjande om den homofobiske imamen Hamza Sodagar, som besökte Sverige. Under Islamiska statens expansion i Irak 2014 jobbade Dervish som lärare i Erbil i irakiska Kurdistan, men han återvände till Sverige 2015.


Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Asylkaoset

Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Swedbank har Sveriges minst nöjda kunder

Nya siffror från Svenskt Kvalitetsindex.. Här är Sveriges bästa – och sämsta – banker.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Han byggde en bit Europa – i Guatemala. Leon Kriers nya stad ser allt annat än ny ut.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Gott om kritiska metaller i nordiskt urberg. EU oroas över tillgången på sällsynta råvarorna.0 

Mediers roll viktig för att sprida propaganda om klimatförändringar. "Får konsekvenser i det bredare sammanhanget".0 

Kultur

Peg Parneviks vaccin-upplevelse: "Trodde jag skulle dö". Sångerskans ansikte svullnade upp.0 

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0