Rånare sköt vilt mot polis i Stockholm

Publicerad 6 mars 2012 kl 18.42

Inrikes.En guldsmedsbutik på Östermalm i Stockholm rånades idag av tre män av utländsk härkomst. Rånarna avlossade flera skott mot polisen.

Gilla artikeln på Facebook

Det var klockan 14.15 som butikens överfallslarm utlöstes. Polisen åkte genast dit och omringade lokalen, men rånarna gav sig inte utan tog sig ut ur lokalen och flydde upp för Birger Jarlsgatan.

När polisen jagade rånarna besköts de och besvarade elden. Enligt uppgift till Aftonbladet ska runt 15 skott ha avlossats och bland annat ska ett närliggande gym ha träffats av minst tio skott.

– Inga poliser och ingen av de tre gripna gärningsmännen har några skottskador. Däremot letar vi efter var kulorna har tagit vägen för att säkerställa att ingen utomstående träffats, säger Ulf Lindgren, presstalesman vid Stockholmspolisen.

"Gärningsmännen var klädda i mörka kläder, solglasögon och mössor", skriver Aftonbladet. Vad de däremot inte skriver var att samtliga var av utländsk härkomst, men de framgår ändå av den slarvigt pixlade videon intill artikeln.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Bali tvingas lämna utskottsuppdrag – ber Carl Bildt om ursäkt

Partiet höll krismöte om Hanif Balis tweets. "Upprepade övertramp och nu senast ett personligt angrepp på Carl Bildt."0 

Ekonominyheter

Skatt på grus och sten ska fördyra byggandet

Regeringen inför ny avgift för att "rädda klimatet".. Nya skatter ska rädda bostadspriserna och fördyra byggandet.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bluffen håller på att ersätta kristendomen. Globalt prästerskap krävs för att tolka och tämja den hotande katastrofen, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Sömnapné kopplas till cancer hos kvinnor. Två- till trefaldigt ökad risk för cancer bland kvinnor med mer uttalad sömnapné.0 

Här flyger han över Engelska kanalen – på en hoverboard. Franske uppfinnaren lyckades – på andra försöket.0 

Kultur

Elchocksbehandling föreslås som enda lösning för att "bota rasism". Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan.0 Plus

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0