Rånare sköt vilt mot polis i Stockholm

Publicerad 6 mars 2012 kl 18.42

Inrikes.En guldsmedsbutik på Östermalm i Stockholm rånades idag av tre män av utländsk härkomst. Rånarna avlossade flera skott mot polisen.

Gilla artikeln på Facebook

Det var klockan 14.15 som butikens överfallslarm utlöstes. Polisen åkte genast dit och omringade lokalen, men rånarna gav sig inte utan tog sig ut ur lokalen och flydde upp för Birger Jarlsgatan.

När polisen jagade rånarna besköts de och besvarade elden. Enligt uppgift till Aftonbladet ska runt 15 skott ha avlossats och bland annat ska ett närliggande gym ha träffats av minst tio skott.

– Inga poliser och ingen av de tre gripna gärningsmännen har några skottskador. Däremot letar vi efter var kulorna har tagit vägen för att säkerställa att ingen utomstående träffats, säger Ulf Lindgren, presstalesman vid Stockholmspolisen.

"Gärningsmännen var klädda i mörka kläder, solglasögon och mössor", skriver Aftonbladet. Vad de däremot inte skriver var att samtliga var av utländsk härkomst, men de framgår ändå av den slarvigt pixlade videon intill artikeln.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Brottsvåg på badhusen

"Jag befann mig i en sexuell nödsituation." Roade sig med att dyka från hopptornet efter våldsamma övergreppet, medan pojken fick föras till sjukhus.0 Plus

Ärliget och uppriktighet ingen social konstruktion. Beteendet beror på männens testosteronnivåer, visar forskning.45 Plus

Nyheter från förstasidan

Jonas Sjöstedt avgår

Ställer inte upp för omval som partiledare. Meddelade sitt beslut på ett möte med partikamrater.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Jan Tullberg om systemet som används för att byta befolkning.0 

Vetenskap

TV4: "Vikingarna hade klimatångest". Modern nytolkning av runorna på Rökstenen.0 

Forskare: Allt viktigare äta rött kött. Varningen: Näringsnivåerna i växter sjunker allt mer.0 

Kultur

PK-storm mot Stephen King. Kritiserade kvotering av ickevita i filmroller.0