Ranelid: 72 tidningar fick min text – ingen vill publicera

Publicerad 2 juni 2021 kl 13.05

Media. Författarprofilen Björn Ranelid uppger att hans text om att Sverige befinner sig i inbördeskrig har skickats till hela 72 tidningar. Men ingen av dem har velat publicera den. Nu rasar han mot "falska journalister" som mörkar sanningen om tillståndet i landet.
– Tidningarna kan inte tysta mig.

Gilla artikeln på Facebook

Björn Ranelid har under en period slagit larm om att Sverige idag befinner sig i "krig" på grund av den eskalerande våldsbrottsligheten, otryggheten och "rädslan för att skriva och säga vissa ord och meningar".

Fria Tider rapporterade i november förra året om att författaren ansåg att media mörkar detta faktum.

"Journalister och politiker som bestrider eller förringar dessa sanningar är farliga i sina ämbeten", skrev Björn Ranelid då.

Han har på Facebook skrivit en rad inlägg på samma tema. Förra veckan lade han upp en text med rubriken "Sanningen om dödsskjutningarna i Sverige", apropå nyheten att Sverige nu toppar listan över dödsskjutningar i Europa.

Ranelid konstaterade att "två okunniga och falska journalister i Sydsvenska Dagbladet och Göteborgs-Posten" hade angripit honom när han slagit larm om saken tidigare.

"Jag hämnas aldrig på oförrätter och lögner från journalister som skrivs om mig. Min avsikt är att vänta ut deras nederlag och det har skett i dag genom nyheten från Brottsförebyggande rådet", skrev han.

I ett nytt inlägg på tisdagen berättar Björn Ranelid att ett gift par kontaktade honom och ville sprida hans text från förra veckan.

"Därför bad kvinnan och mannen om mitt tillstånd att skicka min artikel till olika tidningar; det blev sammanlagt sjuttiotvå stycken. I går meddelade de mig att fyra tidningar har avböjt publicering och de resterade sextioåtta tidningarna har inte svarat dem som lämnade in texten", skriver Ranelid.

Han fortsätter:

"Jag skrev till paret att jag är och var övertygad om att inte en enda tidning i Sverige tar in en sådan text som består av sanningar om den grövsta kriminaliteten i riket. De tidningarna kan inte tysta mig."


Chockerande videon. Skräckdådet sker mitt på dagen – inför publik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Självkörande bussar i Linköping

Förarlösa bussar lämnar campus. Nu har de för första gången börjat testas i ett bostadsområde.0 

Ekonominyheter

Swedbank har Sveriges minst nöjda kunder

Nya siffror från Svenskt Kvalitetsindex.. Här är Sveriges bästa – och sämsta – banker.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.