Rapport från Italien: Respirator hjälper inte coronapatienter

Publicerad 19 mars 2020 kl 17.33

Utrikes. Coronapatienter som är i behov av respiratorbehandling återhämtar sig inte utan avlider istället så småningom. Den erfarenheten har läkare i italienska Cremona gjort, rapporterar Channel 4 News.

Gilla artikeln på Facebook

På sjukhuset i Cremona i coronadrabbade Lombardiet arbetar personalen sedan snart en månad för högtryck med att ta hand om patienter med andningssvårigheter.

Men det går inte bra. Av de patienter som fått respiratorbehandling på sjukhusets intensivvårdsavdelning har än så länge inte en enda återhämtat sig.

– Tyvärr har vi på det här sjukhuset ännu inte sett någon återhämta sig, säger Carla Maestrini, koordinator för sjukhusets intensivvård, till Channel 4 News.

– Vi vill verkligen koppla loss några patienter från respiratorerna och se att de blir bättre. Något bra måste hända så att vi vet att vi gör rätt.

Respirator används normalt med gott resultat för att rädda patienter med svår lunginflammation. De italienska läkarna vet inte varför utfallet blivit så dåligt vid behandling av coronapatienter.

På sjukhuset hade när Channel 4 News reportage gjordes 107 av 845 intagna coronapatienter avlidit.

– Många har dött och det förstör oss för vi tycker inte att vi klarar av att göra det vi är här för, att behandla människor och få dem att må bättre. Vi står och ser på medan de dör och vi dör inombords också, säger Carla Maestrini.


Familjen som flydde Sverige

Sverige tvångsplacerade henne hos arabisk bidragsfamilj. Då "kidnappade" pappan sina egna döttrar och flydde landet – nu talar hon ut i utländsk media.0 Plus

Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.