Staffan Danielsson (C) bedyrar att han inte är rasist och att han vill se fortsatt massiv invandring till Sverige.

Rasistanklagad riksdagsledamot uppmanas lämna Centerpartiet

Publicerad 14 augusti 2015 kl 20.33

Inrikes. Riksdagsledamoten Staffan Danielsson (C) har förespråkat skärpta asylregler och ålderstester av så kallade ensamkommande flyktingbarn. Nu anklagas han för att vara rasist av riksdagskollegan Linda Snecker (V) och den tunga C-tidningen Hallands Nyheter uppmanar honom att lämna partiet.

Gilla artikeln på Facebook

I en debattartikel som publicerades i Dagens Samhälle i måndags argumenterade Staffan Danielsson för att man oftare bör ålderstesta så kallade ensamkommande flyktingbarn. Då kan man identifiera dem som i själva verket är vuxna, konstaterade han.

Inlägget fick riksdagsledamoten Linda Snecker (V) att se rött. På Twitter länkade hon till en replik på Danielssons artikel skriven av doktoranden Louise Dane.

"Här smashar hon till rasistcenterns Staffan Danielsson", kommenterar Snecker.

Med "rasistcentern" syftar hon förmodligen på Östgötacentern, som Staffan Danielsson företräder och som i april stödde hans motion om att skärpa ett antal asylregler.

Men det är inte bara vänstern som har retat upp sig på Staffan Danielsson, Östgötacentern och deras kamp för att minska invandringen något. Den C-märkta lokaltidningen Hallands Nyheter anklagar på ledarplats Danielsson för att vara "öppenhetsskeptiker". Ledarskribenten Isabella Carneström Edman konstaterar också att centerpartister som inte står upp för "öppenhet" bör överväga att lämna partiet.

"[Ö]ppenhetsoppositionen får inte få fäste i partiet, och de få men högljudda motståndarna måste på stämman få svart på vitt att är inte öppenhet något man värnar, då kan man gott välja att engagera sig i eller rösta på ett annat parti", skriver hon.

I ett blogginlägg idag bedyrar Staffan Danielsson att han inte är rasist, att han vill ha fortsatt massiv invandring från tredje världen och att han tror på "allas lika värde".

"Jag, och östgötacentern, har en varm och humanistisk människosyn, vi står naturligtvis upp för alla människors lika rätt och värde och vi vill ha en asylpolitik i EU-tät och mer", försäkrar han.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0