Staffan Danielsson (C) bedyrar att han inte är rasist och att han vill se fortsatt massiv invandring till Sverige.

Rasistanklagad riksdagsledamot uppmanas lämna Centerpartiet

Publicerad 14 augusti 2015 kl 20.33

Inrikes. Riksdagsledamoten Staffan Danielsson (C) har förespråkat skärpta asylregler och ålderstester av så kallade ensamkommande flyktingbarn. Nu anklagas han för att vara rasist av riksdagskollegan Linda Snecker (V) och den tunga C-tidningen Hallands Nyheter uppmanar honom att lämna partiet.

Gilla artikeln på Facebook

I en debattartikel som publicerades i Dagens Samhälle i måndags argumenterade Staffan Danielsson för att man oftare bör ålderstesta så kallade ensamkommande flyktingbarn. Då kan man identifiera dem som i själva verket är vuxna, konstaterade han.

Inlägget fick riksdagsledamoten Linda Snecker (V) att se rött. På Twitter länkade hon till en replik på Danielssons artikel skriven av doktoranden Louise Dane.

"Här smashar hon till rasistcenterns Staffan Danielsson", kommenterar Snecker.

Med "rasistcentern" syftar hon förmodligen på Östgötacentern, som Staffan Danielsson företräder och som i april stödde hans motion om att skärpa ett antal asylregler.

Men det är inte bara vänstern som har retat upp sig på Staffan Danielsson, Östgötacentern och deras kamp för att minska invandringen något. Den C-märkta lokaltidningen Hallands Nyheter anklagar på ledarplats Danielsson för att vara "öppenhetsskeptiker". Ledarskribenten Isabella Carneström Edman konstaterar också att centerpartister som inte står upp för "öppenhet" bör överväga att lämna partiet.

"[Ö]ppenhetsoppositionen får inte få fäste i partiet, och de få men högljudda motståndarna måste på stämman få svart på vitt att är inte öppenhet något man värnar, då kan man gott välja att engagera sig i eller rösta på ett annat parti", skriver hon.

I ett blogginlägg idag bedyrar Staffan Danielsson att han inte är rasist, att han vill ha fortsatt massiv invandring från tredje världen och att han tror på "allas lika värde".

"Jag, och östgötacentern, har en varm och humanistisk människosyn, vi står naturligtvis upp för alla människors lika rätt och värde och vi vill ha en asylpolitik i EU-tät och mer", försäkrar han.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Jan Tullberg om att försörja välfärdskungar eller nomenklatura.0 

Mer från Inrikes

Person hittad mördad i skog i Alvesta

Hittades i ett skogsparti.. Anledningen till brottsrubriceringen är de "iakttagelser som polisen gjort på platsen".0 

Tre gripna i Stockholm för mord i Danmark

Greps på måndagen.. Misstänks för två mord och ett mordförsök.0 

60-årig invandrare döms för taxivåldtäkt

Den unga kvinnans liv är förstört.. Hon har panikångest, mardrömmar, sover dåligt och kan inte jobba.0 

Sidor

Vetenskap

Spektakulära fyndet: 210.000 år gammal mänsklig skalle i grekisk grotta. Människan kan ha funnits i Europa 150.000 år tidigare än man trott.0 

Svensk uppfinning kan stoppa sommarhettan inomhus. Specialdesignad fönsterfilm fördelar solens värme jämnt från morgon till kväll.0 

Kultur

James Bond ersätts av kvinnlig afrikan i nästa film. Hon spelar "agent 007" i kommande Bondfilmen.0 

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0