USA-kravallerna

Raskravallerna i USA fortsätter

Publicerad 31 maj 2020 kl 09.49

Utrikes. Våldsamma kravaller utbröt återigen i flera storstäder i USA efter att en svart man i Minneapolis dött i samband med ett polisingripande. Filmklipp visar samtidigt hur mobbar av svarta tillsynes oprovocerat ger sig på och brutalt misshandlar vita människor.

Gilla artikeln på Facebook

I Brooklyn i New York drabbade en stor mobb samman med polisen, vilket resulterade i cirka 200 gripna, rapporterar Fox News. Åtminstone ett 40-tal polisbilar vandaliserades och brändes upp.

En person greps med en halvautomatisk person utanför en polisstation och två kvinnor greps när de kastade molotovcocktails mot en polisbil som fyra poliser satt i.

I flera städer hade utegångsförbud införts, vilket dock inte förhindrade vandaliseringen. I Atlanta och i Los Angeles kastades sten mot poliser och polisbilar brändes upp. Även i Philadelphia rådde utegångsförbud, men även där fortsatte våldet och massplundringarna.

I Chicago befann sig tusentals människor på gatorna och klättrade upp på bilar och bussar. 108 personer uppges ha gripits.

Utanför Vita huset i Washington klättrade folk upp på Secret service-bilar.

President Donald Trump har beskyllt vänsterorienterade lokala ledare för att inte vidta tillräckligt kraftfulla åtgärder mot kravallerna. Han hotar också att sätta in militären i de drabbade områdena.


SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Knark ett problem på flera banker

"De flesta" svenska banker anlitar experter på droghantering.. Används för att sova, komma upp på morgonen, prestera bättre och klara vardagslogistiken.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Opportunisten blev ofrivilligt intressant. På ett sätt klädde Lars Vilks av den svenska makten.0 

Därför glorifierar etablissemanget våldet i "orten". Joakim Andersen om Einárs död och den liberala medelklassens små psykopatologier.0 Plus

Vetenskap

Vikingar bodde i Amerika år 1021. Byggde hus på kontinenten för exakt 1.000 år sedan.0 

Gåtan löst: Där och då tämjdes de första hästarna. Gamla teorin om indoeuropéerna stämde.0 

Kultur

Rapparen: Spotify "en väg in i kriminalitet". "Det största du kan vara är en gangster med mikrofon".0