Mikael Damberg i "Agenda".

Regeringen bjuder in "alla partier utom SD" till samtal om skjutningarna

Publicerad 1 september 2019 kl 22.53

Media. Inrikesminster Mikael Damberg (S) i förklarade i SVT:s "Agenda" att regeringen bjuder in alla partier – utom Sverigedemokraterna – tilll ett möte om gängkriminaliteten och dödsskjutningarna.

Gilla artikeln på Facebook

– Jag tycker att det är värt att göra ett försök och se om inte politiska partier kan nå varandra. Så redan nästa vecka ska jag försöka ordna så att det blir ett möte mellan gruppledarna i alla de partier som fick inbjudan att delta i terrorsamtalen, sade Mikael Damberg i Agenda.

Han tydliggjorde att det betyder samtliga partier utom ett.

– Det är alla partier utom Sverigedemokraterna.

Det handlar dels om att regeringen har en annan "värdegrund" än SD, enligt Damberg.

– Det är också så att Sverigedemokraterna i sin förklaringsmodell är för grund. Det här är ganska komplexa frågor där vi också måste ta seriösa åtgärder.

M-ledaren Ulf Kristersson, som också deltog i programmet, sade att han var rädd att samtalen inte kommer att leda till några åtgärder.

– Sverige är världsbäst på utredningar och beredningar. Men vad exakt ska vi göra? Vilka resurser ska anslås? Vilka lagar ska ändras? Jag har inte sett något av det från regeringen, sade Kristersson.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Trumps handelspolitik kommer till Europa, skriver Dan Ahlmark. Den politiska globalismen kan bli nästa område som omdanas.0 

Mer från Media

Vetenskap

Kultur

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0