Regeringskrisen
Miljöpartiets språkrör, utbildningsminister Gustav Fridolin, och statsminister Stefan Löfven (S).

Löfven utlyser extraval

Publicerad 3 december 2014 kl 16.52

Politik. Statsminister Stefan Löfven meddelade vid en presskonferens klockan kvart i fem idag att han kommer att utlysa ett extraval.

Gilla artikeln på Facebook

– Regeringen kommer den 29 december besluta att utlysa ett extraval, sade Löfven vid presskonferensen.

Han meddelade vidare att valet kommer att hållas den 22 mars nästa år. Han lade skulden på den uppkomna situationen på de fem oppositionspartierna:

– Det här är ett ansvarslöst agerande av de fem partierna tillsammans och det saknar motstycke i svensk historia, sade han.

Löfvens avgång kommer med anledning av att regeringen idag förlorade budgetomröstningen i riksdagen efter att ha blivit nedröstade av Sverigedemokraterna.

Utbildningsminister Gustav Fridolin (MP), som också deltog på presskonferensen, konstaterade att nyvalet går ut på att motverka att Sverigedemokraterna får inflytande.

– Vi går till val för att aldrig tillåta att Sverigedemokraterna får diktera villkoren för svensk politik, sade Fridolin.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Asylkaoset

Afghanen dödade ung student när han misslyckades med att vålda henne. Vänsterextremister skrek "rasistpack!" åt ungdomar som protesterade mot bestialiska mordet.0 Plus

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.