Regeringskrisen
Bo Frank (M) är kommunstyrelsens ordförande i Växjö.

M-profil: Vi måste diskutera omfattningen av flyktingpolitiken

Publicerad 4 december 2014 kl 20.15

Politik. Kommunstyrelsens ordförande i Växjö, Bo Frank (M), gjorde idag ett nytt utspel där han efterlyser att alla partier måste börja diskutera flyktingpolitik.

Gilla artikeln på Facebook

– De etablerade partierna måste börja diskutera omfattningen av flyktingpolitiken, och vrida det vapnet ur händerna på Sverigedemokraterna, säger han till Sveriges television.

Bo Frank säger även att vi inte kan ha en antingen-eller-situation utan att man måste kunna diskutera vilka nivåer som är rimliga istället för som idag – ta emot alla som lyckas ta sig till Sverige. 600.000 nya invandrare från tredje världen väntas komma till Sverige fram till valet 2018, om man ska tro tidningen Dagens samhälles beräkningar.

Bo Frank är känd för sina kontroversiella uttalanden i invandringsdebatten. För två år sedan kallade han de somalier som kom till kommunen för en "tickande socialbidragsbomb", syftandes på att många somalier är beroende av bidrag hela livet och därmed extremt kostsamma för det svenska samhället. I början av förra året ska han, enligt egen utsago, ha blivit kontaktad av moderata riksdagsledamöter som ville att han skulle leda ett "'upprop' när det gäller flyktingpolitiken".

Frank har dessutom flera gånger gjort hätska utfall mot Sverigedemokraterna och partiets väljare. I ett blogginlägg från tidigare i år kallade han SD-väljare för "white trash" samt "Lågutbildade, dåligt självförtroenede och på gränsen till det asociala. Många förtidspensionerade. I ett gränsland till att stå utanför samhället".

Den förre sverigedemokratiske riksdagsledamoten Thoralf Alfsson skrev i ett blogginlägg förra året att Bo Frank är en "kameleont" som "inte vågar stå för sina uppfattningar när det väl kommer till kritan". Bland annat skrev Alfsson om Bo Frank att:

"Han gör med jämna mellanrum uttalanden angående invandringsindustrin men han har hittills aldrig drivit igenom något beslut i Växjö som begränsar eller stoppar invandringen till kommunen. Trots att han har en majoritet i kommunfullmäktige".

 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Trumps handelspolitik kommer till Europa, skriver Dan Ahlmark. Den politiska globalismen kan bli nästa område som omdanas.0 

Mer från Politik

SD-topp tonar ned demografins betydelse

Inte så viktigt Sverige befolkas av svenskar, enligt Mattias Karlsson.. I het ordstrid om huruvida vårt lands invånare ska bestå av svenskar eller av indier, araber och andra folkslag från tredje världen.0 Plus

30 år sedan "Luciabeslutet" stoppade asylinvandringen

Så gick det till när sossarna fick nog.. Carl Bildt öppnade sedan portarna igen – bland det första han gjorde.0 Plus

Somaliska S-politikerns rasistbluff avslöjad – erkänner: "Jag ljög"

Påstod sig ha blivit utsatt för "rasism" i taxi.. Rövarhistorien fick flera tusen "gilla" av politiskt korrekta på Twitter.0 Plus

Vetenskap

Kultur

LO rensar ut manlig arbetarkonst. Stor del av konstsamlingen slumpas bort och skänks till Myrorna.0 

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0