Regeringskris i Sverige
Bo Frank (M) är kommunstyrelsens ordförande i Växjö.

M-profil: Vi måste diskutera omfattningen av flyktingpolitiken

Publicerad 4 december 2014 kl 20.15

Politik. Kommunstyrelsens ordförande i Växjö, Bo Frank (M), gjorde idag ett nytt utspel där han efterlyser att alla partier måste börja diskutera flyktingpolitik.

Gilla artikeln på Facebook

– De etablerade partierna måste börja diskutera omfattningen av flyktingpolitiken, och vrida det vapnet ur händerna på Sverigedemokraterna, säger han till Sveriges television.

Bo Frank säger även att vi inte kan ha en antingen-eller-situation utan att man måste kunna diskutera vilka nivåer som är rimliga istället för som idag – ta emot alla som lyckas ta sig till Sverige. 600.000 nya invandrare från tredje världen väntas komma till Sverige fram till valet 2018, om man ska tro tidningen Dagens samhälles beräkningar.

Bo Frank är känd för sina kontroversiella uttalanden i invandringsdebatten. För två år sedan kallade han de somalier som kom till kommunen för en "tickande socialbidragsbomb", syftandes på att många somalier är beroende av bidrag hela livet och därmed extremt kostsamma för det svenska samhället. I början av förra året ska han, enligt egen utsago, ha blivit kontaktad av moderata riksdagsledamöter som ville att han skulle leda ett "'upprop' när det gäller flyktingpolitiken".

Frank har dessutom flera gånger gjort hätska utfall mot Sverigedemokraterna och partiets väljare. I ett blogginlägg från tidigare i år kallade han SD-väljare för "white trash" samt "Lågutbildade, dåligt självförtroenede och på gränsen till det asociala. Många förtidspensionerade. I ett gränsland till att stå utanför samhället".

Den förre sverigedemokratiske riksdagsledamoten Thoralf Alfsson skrev i ett blogginlägg förra året att Bo Frank är en "kameleont" som "inte vågar stå för sina uppfattningar när det väl kommer till kritan". Bland annat skrev Alfsson om Bo Frank att:

"Han gör med jämna mellanrum uttalanden angående invandringsindustrin men han har hittills aldrig drivit igenom något beslut i Växjö som begränsar eller stoppar invandringen till kommunen. Trots att han har en majoritet i kommunfullmäktige".

 


Polisfiasko vid asylboende. Tre kvinnliga poliser och en väktare fick stryk av ensam bråkstake.0 Plus

Har gripits för grov misshandel. Men polisen uppger sig ha förståelse för pappans agerande.0 Plus

Åldringen hittades dumpad i skogsdunge. Men Muhammed är fri igen efter ett mycket kort straff – och vill göra politisk karriär.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Profilerna sågas. K-G Bergström: "Pinsamt dålig allmänbildning."0 

Vetenskap

Svenskarnas fynd: 3.300 år gammal guldskatt. Lyckades tyda meddelande på mångtusenårigt sigill.0 Plus

Kultur

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0 

Kritiken: Notre Dame görs om till "politiskt korrekt Disneyland". "Upptäcktsspår" med fokus på Afrika, "modern konst" och ljudeffekter.0