Regeringen överväger att avgå: Kan bli nyval

Publicerad 5 december 2019 kl 16.32

Inrikes. Sveriges regering överväger nu att avgå och det skulle kunna bli ett nyval i landet. Det uppger Socialdemokraterna för Expressen och Aftonbladet.

Gilla artikeln på Facebook

Under torsdagseftermiddagen kom beskedet att Vänsterpartiet går vidare med sin misstroendeförklaring mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S).

Bakgrunden är att partiet vill stoppa regeringens "kaosprivatisering" av Arbetsförmedlingen, som drivits fram av Centerpartiet.

Samtidigt säger M, KD och SD att de ställer sig bakom en misstroendeförklaring.

Enligt S-gruppledaren Annelie Karlsson kan konsekvenserna av detta bli nyval, säger hon till Aftonbladet.

– Ja det är en utgång, den ligger inte långt borta, förklarar hon för tidningen och påpekar att hennes parti ska diskutera vägar framåt.

I Expressen säger Annelie Karlsson att Vänsterpartiets "pakt" med det högerkonservativa blocket lär leda till att arbetsmarknadsministern måste avgå.

Men då är också ett alternativ att hela regeringen kommer avgå. 

– Ja, men det är klart att det är ett alternativ i detta läge. Det är alldeles för tidigt att uttala sig om det nu. Och det är inte jag som ska uttala mig om det, det är en fråga för statsministern, säger hon till Expressen.


Bland varsomhelstare och någonstansare. Joakim Andersen om den globala klassens lågintensiva krig mot sina undersåtar.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Dyrare än någonsin bygga hus i Sverige

Kostnaderna steg 2,9 procent 2019.. Nu ökar Sverige försprånget – är redan dyrast i EU.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Joakim Andersen minns en av vår tids främsta tänkare.0 Plus

Vetenskap

Svenska forskare kan ha hittat fungerande botemedel mot fetma – utan biverkningar. Kan reglera hur mycket och hur snabbt maten bryts ner.0 Plus

Folkslag bär på unika gener från förhistorisk apmänniska. Spår av utdöda arten dröjer sig kvar – mitt i tredje världen.0 Plus

Kultur

Vrålade "Fuck Jimmie!" och visade rumpan i SVT. Kvinnliga artisten skrek ut politiska budskap och visade baken inför kameran.0 

PK-storm mot Stephen King. Kritiserade kvotering av ickevita i filmroller.0