Asylkaoset

Regeringens besked: Asylboendena är slut

Publicerad 5 november 2015 kl 17.12

Inrikes. Trots miljardrullningen till asylindustrin – nu hinner inte asylentreprenörerna ordna fram nya boenden tillräckligt snabbt.
– Antalet asylsökande ökar fortare än våra boenden ökar i antal, säger migrationsminister Morgan Johansson.

Gilla artikeln på Facebook

Sverige har nu nått den fysiska gränsen för hur många asylsökande som kan beredas boende, meddelade migrationsminister Morgan Johansson på en presskonferens under eftermiddagen.

– Det akuta problemet idag är att antalet asylsökande ökar fortare än våra boenden ökar i antal. De som kommer till våra gränser kan mötas av beskedet att "det finns inga boenden", sa han.

Den snabbast växande branschen i landet – asylindustrin – omsätter miljarder och genererar nya boendeplatser i en rasande takt. Dock inte tillräckligt snabbt för att hinna med det massiva inflödet till Sverige från tredje världen.

– Vi får visserligen in fler boenden varje dag. Men invandringen ökar ännu mer, sa Johansson, som menar att det kommer bli allt svårare att hantera asylsökare från och med nu.

– Vi har väldigt svårt att kunna ordna boenden framöver, väntetiden för asyl kan framöver komma att uppgå till två år eller längre tid än så.

På frågan om Sverige nu ska återupprätta gränskontrollen svarade dock Morgan Johansson nej. Istället meddelade han att dagens presskonferens om situationen är den enda åtgärd som regeringen planerar.


Sex med flyktingbarn

Talar ut anonymt på vänstersajt. Nu väcks frågan om svenska kvinnors sex med flyktingbarn kan vara övergrepp.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.