Foto: Håkan Dahlström

Bensinpris mot 15 kr efter skatte­höjning

Publicerad 3 januari 2012 kl 16.09

Inrikes.Nu höjs bensin- och dielselpriserna kraftigt. Dels på grund av en skattehöjning och dels på grund av höga världsmarknadspriser, skriver Aftonbladet.

Gilla artikeln på Facebook

Bensinen har slagit prisrekord flera gånger under året som gick. Och nu är åter dags för en kraftig höjning. Bensinpriserna ökar med 35 öre till 14:53 kronor litern, och priset på diesel med 30 öre till 14.69 kronor per liter, meddelande de ledande bensinbolagen idag.

– Det beror på en lång rad faktorer. Men den arabiska våren där bland annat produktionen i Libyen har stått still, och att USA och EU väntas införa sanktioner mot Iran är ett par av orsakerna, säger Tina Saltvedt, oljeanalytiker på Nordea till Aftonbladet.

Kjell Arleklett, oljeanalytiker och professor i fysik vid Uppsala universitet, tror att vi får "vänja oss vid allt högre bensinpriser" i framtiden. Något som Aftonbladets läsare inte alls verkar så sugna på.

"Sluta och lyssna på miljöpartiet! Annars är bensin o diselpriset uppe i 30kr om 1,5 år!?", skriver Rolf Hellström från Västerås.

"Är det inte dags att vi Svenskar börja agera nu mot bensin priserna ?? vi måste ena oss , gör som dom gjorde i Frankrike, Nu får det vara nog!" skriver Göran Englund i Kalix.


Knockade helt kvarter. Det turkarna inte vet: Han är proffsboxare.0 Plus

Sex med flyktingbarn

Talar ut anonymt på vänstersajt. Nu väcks frågan om svenska kvinnors sex med flyktingbarn kan vara övergrepp.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Corona kan vara luftburet

Nya rön från WHO. Ännu inte vetenskapligt säkerställt.0 

Ekonominyheter

En av tio tror på stigande bopriser

Rekordsvart syn på framtiden.. "Köparna blir mer försiktiga, med bland annat lägre bud".0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.