Reinfeldt plockade ut 17 miljoner kronor

Publicerad 8 september 2019 kl 19.45

Inrikes. Fredrik Reinfeldts karriär som politiker har gett honom möjlighet att idag tjäna riktigt stora pengar på föreläsningar och annat. Nyligen plockade den före detta statsministern ut 17 miljoner kronor från sitt bolag, skriver Dina Pengar.

Gilla artikeln på Facebook

"Mitt företag går bra, årets vinst efter skatt är strax under nio miljoner kronor. På stämman beslutades att dela ut det mesta av det fria egna kapitalet, 17 150 000", skrev Fredrik Reinfeldt själv i ett inlägg på Facebook nyligen.

Det innebär att han tar ut nästan hela vinsten som utdelning eftersom bolagets egna kapital vid räkenskapsårets slut var på 17.240.000 kronor, skriver Dina Pengar.

Företaget ägnar sig enligt sin egen beskrivning åt ”författarskap, föreläsningsverksamhet samt rådgivning inom geopolitik, arbetsmarknad, globala förändringar och ledarskap”.

Under sitt sista år som statsminister 2014 hade Fredrik Reinfeldt en lön på drygt 1,8 miljoner skattekronor. Det är alltså först efter att ha avslutat sin politikerkarriär som han kan kamma hem de riktigt stora slantarna.

I somras avslöjades att Reinfeldt och hans 13 år yngre flickvän Roberta Alenius hade köpt ett "drömhus" i Stockholms skärgård för cirka sex miljoner kronor.

Det kommande året kommer den före detta statsministern att ägna sig åt att skriva en bok om det kommande presidentvalet i USA tillsammans med sin son Gustav.

”Mitt kommande femte verksamhetsår kommer innebära en del ändringar. Jag ska arbeta med min tredje bok som handlar om det kommande valet i USA. Jag har lämnat ett par uppdrag och har ett par nya på gång. Jag känner nu att andra halvan av mitt yrkesverksamma liv har tagit fart och att det är roligt men också ibland lite prövande att vara företagare”, skriver Fredrik Reinfeldt på Facebook.


Nyheter från förstasidan

Sonesson (M): "Väck misstroende mot Morgan Johansson"

Staffanstorps starke man har tröttnat på våldet. "Allt fler oskyldiga förbipasserande drabbas av förlupna kulor och sprängningar."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Jan Tullberg. Märkliga liberala konspirationsteorier om alternativmedia.0 

Vetenskap

Banbrytande läkemedel föryngrar människor. Forskarna själva chockade av resultatet.0 Plus

Ny storstudie avslöjar IQ-skillnaderna mellan vita och svarta. Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan.0 Plus

Kultur

Vänsterextremist åtalad för attack mot Dan Park. Hällde milkshake över gatukonstnären under AFS-möte.0 

Sabaton i allvarlig bilolycka. "Vi är glada över att vara vid liv."0