Stora sopberg präglar romernas läger i Malmö.

Romernas kåkstad i Malmö får stå kvar

Publicerad 28 september 2015 kl 13.26

Inrikes. Enligt en ny dom från Mark- och miljödomstolen i Växjö ska den uppmärksammade romska kåkstaden i Malmö få stå kvar.

Gilla artikeln på Facebook

Uppemot 400 romer har illegalt ockuperat området på Industrigatan i Malmö. Lägret uppmärksammades i SVT:s "Uppdrag granskning" förra veckan, och beskrevs då som en stor soptipp.

Miljöförvaltningen i Malmö har sedan en tid tillbaka försökt få bort kåkstaden med hänvisning till hälsorisker för boende i området.

Beslutet upphävdes dock av Länsstyrelsen, något som överklagades. Och nu har Mark- och miljödomstolen i Växjö beslutat att lägret ska stå kvar.

Enligt domstolen går det inte att avhysa personerna som bor i lägret eftersom man inte känner till deras identiteter, rapporterar P4 Malmöhus.

Domen kommer nu att överklagas till Mark- och miljööverdomstolen.

– Själva sakfrågan tycker de inte att det är några problem med, för det finns ju jättestora sanitära förhållanden som inte riktigt är som de ska, säger Rima Dauod, enhetschef för enheten mark och vatten på Miljöförvaltningen i Malmö, till P4 Malmöhus.


Polen, Kroatien och Slovakien har de tryggaste medborgarna. Mångkulturella länder som Sverige och Frankrike mycket farligare, enligt EU:s officiella statistik.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0