© New York Times (Faksimil)

Romney vann mot Obama i debatt

Publicerad 4 oktober 2012 kl 08.00

Utrikes.Kvällens debatt mellan USA:s president Barack Obama och den republikanske utmanaren Mitt Romney kan ses i sin helhet ovan via New York Times Youtube-kanal. Nedan en sammanfattning av de tidiga mediareaktionerna på debatten.

Gilla artikeln på Facebook

- Romney vann ikväll … Presidenten var en besvikelse, konstaterade vänsterliberala MSNBC:s kommentator Ed Schultz.

Nyhetsankaret Rachel Maddow på samma kanal var mer sparsam med kritiken.

- Personligen vet jag inte vem som vann den här debatten. Men vi såg den här debattformen dö en plågsam död på tv inatt, sade hon.

Nästa debatt kommer att ledas av vänsterkanalen CNN:s ankare Candy Crowley, som berömde mitt Romneys insatser tidigt på morgonen svensk tid.

- Det första testet i den här typen av sammanhang är om man klarar att behålla fokus när man står öga mot öga med presidenten. Jag tycker verkligen att Mitt Romney såg ut att vara säker nog för att klara det, sade hon.

Konservativa Fox News kommentator Brit Hume var besviken på Obamas insatser i debatten.

- Jag tycker inte att han hade den glädje och energi och det fokus som guvernör Romney hade ikväll. Det här var en stark uppvisning av Romney. Han behövde det och han fixade det, sade hon.

Demokraternas chefsstrateg Donna Brazile säger att hon tycker att Mitt Romney gjorde "mycket bra ifrån sig" i debatten.

- Han kom för att tävla och för att stångas ... Ikväll var Mitt Romney en aning mer aggressiv än presidenten, sammanfattade hon.

MSNBC:s Al Sharpton, en övertygad demokrat, sade att det inte var "någon tvekan om att Mitt Romney var i toppform ikväll" men sammanfattade snabbt med att "hans toppform är inte bra nog".

- Ikväll tror jag att Romney var den mest samlade, säger CNN:s Gloria Borger.

CNN republikanske strateg Alex Castellanos kommenterade debatten på följande sätt:

- Jag tror att Mitt Romney steg i mångas ögon ikväll ... Jag tror att detta var den bästa stunden i Mitt Romneys kampanj, precis som hänvisningen till Bill Clinton var den bästa stunden i president Obamas kampanj.

CNN:s James Carville:

- Det såg ut som att Mitt Romney ville vara där och president Obama inte ville vara där. ... Jag tror att Mitt Romney hade en bra kväll. Och jag tror att han behövde det.

En snabb opinionsmätning efter debatten visar att 25 procent av tv-tittarna tyckte att Barack Obama vann debatten, medan 67 procent ansåg att Mitt Romney vann.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

I princip klart för vapenvila i Gaza

Hamas och Israel nära enighet. Sex veckors vapenvila ser ut att bli av.0 

Ekonominyheter

Bostadspriserna "steg" igen

SBAB: Säsongseffekt.. Oklart om priserna stiger på riktigt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Över 100.000 män har undersökts. Men nu stoppas studien – eftersom resultatet är "rasistiskt".0 Plus

Mer från Utrikes

Ungersk vänster kovänder om pedofili

Kraftiga protester mot landets president.. Nu anklagas ungerska vänsterpartier för hyckleri.0 

Elon Musk stämmer OpenAI och dess vd

Har blivit "för vinstinriktat" och politiskt.. Enligt Musk bryter Sam Altman och de andra vänsteraktivisterna mot stiftelsens stadagar.0 

Rwanda tar 2 miljoner kronor per utvisad invandrare

Dyr nota för att outsourca asylprövningen.. Rwanda har redan fått 2,9 miljarder kronor av Storbritannien – innan en enda invandrare skickats dit.0 

Vetenskap

Tre nya minimånar upptäckta i vårt solsystem. Hittades runt Neptunus och Uranus.0 

Cambridge-forskare: I princip noll svarta på toppositioner om meritokrati tillämpas. Vädjar till etablissemanget att acceptera den biologiska verkligheten.0 Plus

Kultur