Åsa Romson och den giftiga färgen
Åsa Romson är språkrör för Miljöpartiet och Sveriges nya miljöminister. Hon är nu polisanmäld för miljöbrott.

Romson polisanmäld för miljöbrott

Publicerad 6 oktober 2014 kl 12.40

Politik. Sveriges miljöminister Åsa Romson (MP) polisanmäldes idag för miljöbrott, skriver Nyheter Idag.

Gilla artikeln på Facebook

Bakgrunden är att kvällstidningen Expressen avslöjat att Romson målat sin båt med en förbjuden giftig färg. Polisanmälan faxades in under måndagsmorgonen av Fria Tiders chefredaktör Widar Nord, skriver Nyheter Idag.

– Att Romson envisas med att försöka köpa en “godkänd” kopparfärg, men sedan misslyckas och köper en olaglig, är faktiskt anmärkningsvärt agerat av en kvinna i hennes ställning, säger han till tidningen.

När Fria Tider kontaktar Widar Nord är han upprörd över att en person som Åsa Romson, som är miljöminister, inte vet bättre än att använda godkända färger på sin båt i Östersjöns känsliga ekosystem.

Har du några politiska bevekelsegrunder för din anmälan Widar?
– Jag skaffade min första båt i 14-årsåldern och har aldrig använt någon kopparbaserad bottenfärg. Det är många som inte gör det och om man ändå ska göra det så ska man vara påläst om de miljökrav som gäller, säger Widar Nord och fortsätter:

– Vi har enorma problem idag med såväl bottendöd som höga zink- och kopparhalter i fisk som lever i Östersjön. Det rör sig om vårt eget innanhav och jag tycker att man som svensk har ett extra ansvar att föregå med gott exempel, alldeles oavsett om man är miljöpartistisk miljöminister eller inte.

Åsa Romson däremot känner inte till polisanmälan och kan inte kommentera den.

– Jag känner inte till den, säger hennes pressekreterare Adam Bergström i telefon till Fria Tider.

Apropå artikeln i Expressen hänvisar Bergström till Miljöpartiets hemsida.

– Den har Åsa Romson kommenterat och den ligger uppe på mp.se, säger han.

På hemsidan har Åsa Romson gjort följande uttalande:

– Jag hade uppfattningen att den färg vi har målat med är den bästa möjliga utifrån miljö- och funktionskrav. Det har nu kommit uppgifter om att detta kan vara felaktigt. Om det är så är jag ledsen för det och ber om ursäkt. Jag kommer självklart alltid att välja det mest miljövänliga alternativet.


Nyheter från förstasidan

675.000 invandrare går på bidrag i Sverige

Försörjs av dig, år efter år. Snart femtio år efter mångkulturbeslutet 1975 går varannan invandrare fortfarande på bidrag.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.