Ron Paul blockerad på Facebook

Publicerad 12 januari 2021 kl 14.32

Utrikes. Libertarianen Ron Paul har nu blivit spärrad från Facebook. Han har ingen aning om varför, säger han.

Gilla artikeln på Facebook

Utrensningen av samhällskritiska högerröster i sociala medier fortsätter.

På Twitter larmar många om att de ofrivilligt förlorat hundratals av sina följare, av allt att döma för att Twitter stängt av dem.

Nu säger även den amerikanske libertarianen och tidigare presidentkandidaten Ron Paul att han blivit blockerad på Facebook.

Varför vet han inte.

"Utan förklaring annat än att jag 'upprepade gånger brutit mot våra gemenskapsstandarder'. Facebook har blockerat mig från att administrera min sida. Vi har aldrig tidigare fått något meddelande om att vi bryter mot reglerna och ingenstans utpekas det kränkande inlägget", skriver han på Twitter och fortsätter:

"Det enda vi publicerat på Facebook idag är min veckovisa kolumn 'Texas Straight Talk', som jag publicerat varje vecka sedan 1976."

I samband med blockeringen hade han på sin hemsida publicerat en artikel där han kritiserar nätjättarnas pågående utrensning i sociala medier.

"Detta är delvis ett försök att radera Trump-rörelsen från historieböckerna, men det är också ett försök att tysta all kritik av det framväxande politiska samförståndet under den kommande Biden-era... De som fortsätter argumentera för att de sociala medie-företagen är rent privata företag som agerar oberoende av amerikanska regeringsintressen ignorerar verkligheten. Den korporativistiska sammanslagningen av 'privata' sociala medie-företag med den amerikanska regeringens utrikespolitiska mål har en lång historia och är djupt genomsyrad av hyperinterventionismen från Obama-eran", skriver han under rubriken "Kriget mot terrorism har kommit hem".

Enligt New York Post har Ron Pauls son, Rand Paul, försökt arbeta med och påverka den sittande presidenten Donald Trump. Men själv förblev Ron Paul en stark kritiker, skriver tidningen. Han motsatte sig Trumps utrikes- och invandringspolitik och sade bland annat att muren mot Mexiko skulle kunna användas för att "stänga oss inne".


Gängen markerar sina revir. För att förstå varför måste vi lämna det liberala sättet att tänka, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Styr målet – för att kunna ogilla. Video: Här slipper Swedbank svara på varför man stängt kontot, och får istället fortsätta slingra sig skriftligen.0 

Nya storstudiens slutsats om symtomen. "Då kan man utesluta andra orsaker än covid – med över 80 procents säkerhet."0 Plus

Kultur

Phil Spector död i corona. Demonproducenten och mördaren har avlidit.0 

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0