Ron Paul blockerad på Facebook

Publicerad 12 januari 2021 kl 14.32

Utrikes. Libertarianen Ron Paul har nu blivit spärrad från Facebook. Han har ingen aning om varför, säger han.

Gilla artikeln på Facebook

Utrensningen av samhällskritiska högerröster i sociala medier fortsätter.

På Twitter larmar många om att de ofrivilligt förlorat hundratals av sina följare, av allt att döma för att Twitter stängt av dem.

Nu säger även den amerikanske libertarianen och tidigare presidentkandidaten Ron Paul att han blivit blockerad på Facebook.

Varför vet han inte.

"Utan förklaring annat än att jag 'upprepade gånger brutit mot våra gemenskapsstandarder'. Facebook har blockerat mig från att administrera min sida. Vi har aldrig tidigare fått något meddelande om att vi bryter mot reglerna och ingenstans utpekas det kränkande inlägget", skriver han på Twitter och fortsätter:

"Det enda vi publicerat på Facebook idag är min veckovisa kolumn 'Texas Straight Talk', som jag publicerat varje vecka sedan 1976."

I samband med blockeringen hade han på sin hemsida publicerat en artikel där han kritiserar nätjättarnas pågående utrensning i sociala medier.

"Detta är delvis ett försök att radera Trump-rörelsen från historieböckerna, men det är också ett försök att tysta all kritik av det framväxande politiska samförståndet under den kommande Biden-era... De som fortsätter argumentera för att de sociala medie-företagen är rent privata företag som agerar oberoende av amerikanska regeringsintressen ignorerar verkligheten. Den korporativistiska sammanslagningen av 'privata' sociala medie-företag med den amerikanska regeringens utrikespolitiska mål har en lång historia och är djupt genomsyrad av hyperinterventionismen från Obama-eran", skriver han under rubriken "Kriget mot terrorism har kommit hem".

Enligt New York Post har Ron Pauls son, Rand Paul, försökt arbeta med och påverka den sittande presidenten Donald Trump. Men själv förblev Ron Paul en stark kritiker, skriver tidningen. Han motsatte sig Trumps utrikes- och invandringspolitik och sade bland annat att muren mot Mexiko skulle kunna användas för att "stänga oss inne".


Satte skräck i muhammedanerna. Arabisk historiker: "Ingen vågade möta dem i strid"0 Plus

Liberala floskeln "Vi är alla afrikaner" utmanas av spektakulärt fynd. Människoliknande varelser i Europa vid en tid då våra påstådda förfäder i Afrika såg ut som apor, enligt ny studie.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Så mycket tjänar de anställda på Expo – hela listan

Personalen "hängs ut" med namn och månadslön. Vänsterextremisterna uppger sig ha drabbats av "allvarliga ekonomiska svårigheter".0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Har bara krav och inga skyldigheter. Kan invandrarnas relation till Sverige verkligen upprätthållas i längden, undrar Jan Tullberg.0 

Mer från Utrikes

Stapplande Biden väcker frågor om demens

"Plågsamt att se.". Video från G7-mötet får stor spridning.0 

Avslöjade Clinton – hittad död

Låg bakom stort korruptionsavslöjande – liket upptäcktes på lördagen.. Paret Clinton anklagas för att ha röjt dussintals fiender ut vägen.0 Plus

Ungern ska förbjuda HBTQ-propaganda för barn

Förbereder ny anti-pedofillag.. Förbjuder material till unga som uppmuntrar till homosexualitet och könsbyten.0 

Vetenskap

Så såg svenskarna ut för 8.000 år sedan. Återskapas med hjälp av skallar och DNA.0 

Kultur

Abortaktivistens bild upprör. "Så där håller man inte ett spädbarn."0 

"Jag kallar det PK": Ulf Brunnberg rasar mot nya Saltkråkan. Skådisarnas bråk om nyinspelningen.0