Den nya ebo-lagen
Stadsdelen Bergsjön i Göteborg. Arkivbild.

S i Göteborg vill stoppa invandringen – och sprida den till "rika" kommuner

Publicerad 4 februari 2020 kl 13.27

Inrikes. Socialdemokraterna i Göteborg vill nu klassa hela kommunen som ett utsatt område för att stoppa det stora tillflödet av invandrare från tredje världen. Invandrarna ska i stället skickas till "rika" kommuner som ännu inte förstörts av politikernas massinvandringspolitik.

Gilla artikeln på Facebook

I och med den ändringarna i ebo-lagen, som träder i kraft i år, vill alltfler kommuner klassa sig som ett utsatt område.

Lagen gör det möjligt att slopa dagersättningen för nyanlända invandrare som bosätter sig i ett sådant område, och därmed få dem att bosätta sig någon annanstans.

Tidigare har flera kommuner i Skåne velat göra detta.

Nu kommer samma krav från Socialdemokraterna i Göteborg, där det näst vanligaste pojknamnet på nyfödda numera är "Mohamed".

"Genom att undanta hela Göteborg från ebo är vår förhoppning att fler asylsökande hamnar i rika kommuner, där mottagandet har varit lägre under en längre tid och chansen att komma in i det svenska samhället är betydligt bättre", skriver oppositionsrådet Jonas Attenius (S) på Aftonbladet Debatt idag.

Han anser att invandringen, eller "segregationen" som han kallar det, slitit isär det svenska samhället och att det är "uppenbart" att hela Göteborg måste undantas från ebo-lagen.

Enligt Attenius är Göteborg en av de kommuner i landet med flest asylsökare. Och han erkänner att Socialdemokraterna helt misslyckats med att "integrera" invandrare och svenskar. I delar av Angered bor till exempel nästan bara invandrare, påpekar han.

"Regeringen måste ge Göteborg tid: Tid för att stoppa segregationen, vända skolresultaten, bekämpa klassklyftorna och ge alla göteborgare samma chans i livet", förklarar han.


Forskarna själva chockade av resultatet. Åldrandet bromsades inte bara – försökspersonernas kroppar blev flera år "yngre".0 Plus

Börjar gallskrika: "Snälla skjut mig inte!" Manlig kollega reagerar blixtsnabbt – och kommer till undsättning.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Kinas köttmarknader öppna igen – fortsätter sälja fladdermöss

Firar sin "seger" över corona. Samtidigt som tusentals européer nu dagligen dör av Kinaviruset.0 

Ekonominyheter

Ansöker om rekonstruktion. 1.000 anställda berörs om bolaget går omkull.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.