Den åtalade misstänks ha anstiftat mordet på en utesluten medlem i mc-klubben år 2022.
Enligt förundersökningen ska den misstänkte ha erkänt brottet för ”Åke”, som nu lämnat mc-gruppen, under ett samtal i fjol. Vittnesförhöret ska ske via telefon, med röstförvrängning.
Hur det är tänkt att den tilltalade inte ska förstå vem "Åke" är, med tanke på vad han vittnar om, är lite oklart av rapporteringen.
Men åklagaren Jenny Karlsson har hur som helst begärt att vittnet ska höras anonymt.
– Det är naturligtvis jätteviktigt att behålla anonymiteten rakt igenom. Vi har bedömt att personen går att hålla anonym, säger hon till SVT.
Lagen tillåter anonyma vittnen om det finns en ”påtaglig risk” att vittnet eller anhöriga utsätts för allvarlig brottslighet. Anonymitet får dock inte försvåra försvarets arbete "i oproportionerlig grad", vad det nu betyder.
Lagman Peter Stafverfeldt, som leder rättegången, betonar att anonymiteten kan omprövas.
– Det kan ju hända saker under resans gång. Till exempel om åklagaren får reda på att vittnet inte talat sanning eller att vittnet har blivit identifierat, säger han.
Enligt lagen får domaren stoppa frågor som kan röja identiteten. Vittnet har också rätt att vägra svara på sådana frågor.
Men kritiker menar att systemet kan hota rättssäkerheten. En person med god insyn i mc-miljön är skeptisk:
– Utifrån frågeställningen kan väldigt många inom Hells Angels veta vem det här är, och det vet antagligen [den tilltalade] också.
Rättegången pågår i Lidköpings tingsrätt.