Så ska Stockholms stad stoppa våldet: "Utmana manliga könsroller"

Publicerad 17 september 2019 kl 08.22

Inrikes. Genom att prata mer feminism och "utmana de manliga könsrollerna" vill nu de styrande politikerna i Stockholms stad stoppa gängvåldet, uppger Mitt i.

Gilla artikeln på Facebook

Det är socialborgarrådet Jan Jönsson (L) i Stockholm som tagit fram en ny strategi för att stoppa ungdomar från att dras in i gängkriminalitet.

Förslagit har lagt fokus på att arbeta förebyggande och bland annat avser man "utmana könsrollerna" tidigt.

– Det är ju faktiskt så att majoriteten av de brott som begås är av pojkar och unga män. Vi vill tidigt diskutera könsnormer, hur man får vara som pojke och impulskontroll, säger Jan Jönsson till Mitt i.

Enligt Jönsson triggar killarna i gängen igång varandra med idéer om att man aldrig ska backa och vara en riktigt man. Det är detta som han vill ändra genom att tala könsnormer med dem.

Stockholms stad vill också utöka samarbetet med polisen och socialtjänsten. Till exempel ska en barnsköterska skickas hem till småbarnsföräldrar i utsatta områden. "Tidiga insatser" är själva huvudtanken bakom politikernas strategi i Stockholm.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Larmet: Många svenskar har inte längre råd köpa mat

Hjälporganisationer vittnar om misär på Sveriges gator.. Folk kan inte ens ordna mat på bordet, "varken åt sina barn eller sig själva."0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Gängen markerar sina revir. För att förstå varför måste vi lämna det liberala sättet att tänka, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Forskare hittade uråldrigt liv i Siljans meteoritkrater. Fynden kan användas för att utforska liv på Mars.0 

Svenska kvinnor gavs testosteron – då ökade deras prestation. Manliga könshormonet gav tydlig effekt på unga kvinnor.0 Plus

Kultur

Svenskt kultspel ska censureras efter PK-påtryckningar. Crusader Kings anklagas för "fascism" av spelskribenter.0