Så ska Stockholms stad stoppa våldet: "Utmana manliga könsroller"

Publicerad 17 september 2019 kl 08.22

Inrikes. Genom att prata mer feminism och "utmana de manliga könsrollerna" vill nu de styrande politikerna i Stockholms stad stoppa gängvåldet, uppger Mitt i.

Gilla artikeln på Facebook

Det är socialborgarrådet Jan Jönsson (L) i Stockholm som tagit fram en ny strategi för att stoppa ungdomar från att dras in i gängkriminalitet.

Förslagit har lagt fokus på att arbeta förebyggande och bland annat avser man "utmana könsrollerna" tidigt.

– Det är ju faktiskt så att majoriteten av de brott som begås är av pojkar och unga män. Vi vill tidigt diskutera könsnormer, hur man får vara som pojke och impulskontroll, säger Jan Jönsson till Mitt i.

Enligt Jönsson triggar killarna i gängen igång varandra med idéer om att man aldrig ska backa och vara en riktigt man. Det är detta som han vill ändra genom att tala könsnormer med dem.

Stockholms stad vill också utöka samarbetet med polisen och socialtjänsten. Till exempel ska en barnsköterska skickas hem till småbarnsföräldrar i utsatta områden. "Tidiga insatser" är själva huvudtanken bakom politikernas strategi i Stockholm.


"Klimathotet"

Går steget längre än Greta. Nu presenteras slutgiltiga lösningen på "klimatkrisen".0 Plus

Familjen som flydde Sverige

Sverige tvångsplacerade henne hos arabisk bidragsfamilj. Då "kidnappade" pappan sina egna döttrar och flydde landet – nu talar hon ut i utländsk media.0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Eldsvåda hjälpte Hitler krossa oppositionen 1933. Man kan ana varför Demokraterna vill framställa ett mindre upplopp som en statskupp, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Så drabbas DIN ekonomi av satsningen på vindkraft. Svenska forskare sågar "energiomställning" från kärnkraft.0 Plus

Kultur

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0