S-toppens egna foton från pistoldramat

Publicerad 23 november 2021 kl 18.10

Inrikes. Malmös tidigare socialdemokratiska kommunstyrelseordförande Ilmar Reepalu blev pistolhotad i sitt eget hem – och fotograferade själv gärningsmannen under hotet.

Gilla artikeln på Facebook

Fria Tider rapporterade på måndagen om åtalet mot den 21-årige man som riktade en pistol mot Ilmar Reepalu.

Den tidigare S-höjdaren hotades genom fönstret till sin bostad i Malmö när han skulle dokumentera ett våldsamt pistoldrama som pågick utanför.

– En av männen sprang omkring med en påk, den andra hade en pistol som han sköt med. De var väldigt aggressiva och det var mycket skrik, säger Ilmar Reepalu till Sydsvenskan.

I polisens förundersökning återfinns Reepalus foton från händelsen, och det framgår att han lyckades ta kort på gärningsmannen medan denne riktade pistolen mot honom.

Ilmar Reepalu har skottsäkert glas i fönstret, konstaterar han själv i polisförhör.

– Om jag inte vetat att jag stod bakom skottsäkert glas hade jag blivit rädd. Eftersom jag vet att glaset är skottsäkert vågade jag ta upp min mobil och fota, vilket jag inte hade gjort annars, säger han.

Reepalu uppger vidare att han inte hann bli rädd,

– Men det var en obehaglig situation såklart. Jag fick ögonkontakt med mannen som höll i pistolen samt att han riktar ett vapen mot mig och därför tyckte jag situationen var väldigt obehaglig. Allt gick väldigt fort så hann inte tänka så mycket.

Ilmar Reepalu var ordförande för kommunstyrelsen i Malmö mellan åren 1994 och 2013.


Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater. Men forskarna vet inte vad det är för apmänniska som afrikanerna blandat sig med.0 Plus

Salivprover visar: Homofobi kan vara naturligt. Åsynen av hånglande män framkallar samma α-amylasnivåer som fluglarver och otäcka maskar, hos heterosexuella män.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ung SD-kvinna fick sparken av kommunen för naziskämt på fest

Dubbla måttstockar? SD-kandidat krossades av media efter spexfoto på tonårsfest.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Elever bojkottade HBTQ-teater

Föräldrarna höll barnen hemma.. Godkändes av rektor "trots skolplikt", rapporterar SVT.0 

Får vi kallaste vintern hittills?

Här är rekorden som behöver slås.. Men går det att lita på de gamla siffrorna?0 Plus

Kultur

Ilskan: "Ace of Base spelar på flyktinghatar-propaganda-gala". Jenny Berggren på tv-gala till stöd för polska gränssoldater.0 

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0