Moderaternas migrationspolitiska talesperson Maria Malmer Stenergard t.v.

"S valde att lyssna på den gröna elefanten"

Publicerad 6 juli 2020 kl 16.15

Inrikes. Moderaternas och Socialdemokraternas samtal om en ny gemensam invandringspolitik har rasat samman. Detta sedan Miljöpartiet krävt fortsatt stor invandring.

Gilla artikeln på Facebook

De så kallade migrationsförhandlingarna mellan Moderaterna och Socialdemokraterna har rasat samman, uppger SVT.

Detta på grund av Miljöpartiets inflytande över regeringen, enligt Moderaterna.

– Förhandlingarna har brakat samman eftersom Socialdemokraterna valde att lyssna på den gröna elefanten i rummet, säger Moderaternas migrationspolitiska talesperson Maria Malmer Stenergard till TT och syftar på Miljöpartiet.

Socialdemokraterna skyller i sin tur på att Moderaterna inte varit beredda att kompromissa.

Även Centerpartiets Anders W. Jonsson påstår att M inte varit tillräckligt tillmötesgående.

Detta förnekar Moderaterna att och säger att han visst var beredda att kompromissa för komma fram till en långsiktig restriktivt politik, men att Socialdemokraterna saknade samma vilja.

Förhandlingarna faller samman efter kraftiga påtryckningar från Miljöpartiet men även hundratals S-politiker om att invandringen till Sverige ska fortsätta som innan.

"Till slut valde Socialdemokraterna omsorgen om sin regeringskollega före att nå en bred överenskommelse om en långsiktig och stram migrationspolitik. Destruktivt att vi har en regering där Miljöpartiet har ett så stort inflytande över Sverige i de allra mest centrala frågorna" skriver M:s rättspolitiske talesperson Johan Forssell på Twitter.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0