Familjeveckan
DYRT: Reformen kan kosta upp till 33 miljarder kronor – mer än hela polisens budget.

Familjeveckan kan kosta mer än polisen

Publicerad 21 september 2021 kl 08.59

Inrikes. Kostnaden för att införa familjeveckan har beräknats till mellan 5 och 33 miljarder kronor, medan polisens budget är 30,5 miljarder. Nu riktar Moderaterna skarp kritik mot regeringens prioriteringar, och kallar det "provocerande" att satsa på ytterligare bidrag när det som behövs är att få stopp på brottsligheten.

Gilla artikeln på Facebook

Ulf Kristersson kallar det provocerande att ens tala om någon så kallad familjevecka efter de många dödsskjutningar som skedde i Sverige i somras.

– Det är nästan provocerande att börja diskutera familjeveckan när vi borde göra allt för att stärka rättväsendet, säger Ulf Kristersson till SVT:s "Aktuellt".

I en debatt med finansminister Magdalena Andersson (S) sade han:

– Det är fler människor i dag som är oroade för säkerheten än för ledigheten. Jag tror att det där är en fundamental felbedömning – det där löser inte Sveriges problem.

Magdalena Andersson gav tillbaka en känga till M-ledaren.

– Om det var så att vi inte satsade stort på polisen så skulle jag förstå den kritiken. Sanningen är att vi har satsat dubbelt så mycket på polisen de senaste åtta åren jämfört med när alliansregeringen styrde i åtta år. Nästa år får polisen mer pengar än de faktiskt har begärt.

Även näringslivet totalsågar regeringens förslag, och anser att det helg- och semestertäta Sverige knappast behöver reformer som gör att vi jobbar mindre.

– Barn har tio veckors sommarlov. Varför inte korta sommarlovet med tre veckor? Vi ser hur Sverige släpar efter andra länder med skolan, säger Günther Mårder, vd på Företagarna.


SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Stor M-enighet om ny linje

Stämman avslutad. Ska locka 150.000 S-väljare med hårdare tag mot gängen och minskad invandring.0 

Ekonominyheter

"Krisande" storbolag gjorde vinst på bidragspengarna

Volvo och Scania behåller bidragsmiljarderna.. Volvos ordförande Carl-Henrik Svanberg förklarar att han gör det på grund av lojalitet med makthavarna.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.