Så vill MP stoppa kriminella: "Prata allvar" med dem

Publicerad 5 september 2020 kl 18.21

Inrikes. Tre MP-politiker från Malmö vill nu stoppa kriminaliteten i staden genom tidiga "allvarssamtal" för unga brottslingar, skriver de på Aftonbladet Debatt. De tre har fått nog av brottsligheten i staden, säger de.

Gilla artikeln på Facebook

Det är på Aftonbladet Debatt som tre miljöpartistiska politiker lägger fram förslag för att stoppa brottsligheten i Malmö.

Enligt partiet måste kriminellas rekrytering av unga hejdas.

"I fredags natt somnade många Malmöbor till ljudet av sirener. Barn blev vittnen till hur våldsverkare tände eld på deras stadsdel. Frustrerade Rosengårdsbor tvingades än en gång se andra ta stadsdelen i besittning för att sprida kaos och oro. Vi är många som tycker att det är nog nu", skriver de i sin artikel.

Miljöpartisterna betonar vikten av så kallade förebyggande insatser.

De säger de vill "stärka förtroendet och dialogen" mellan civilsamhället, invånare, polis, socialtjänst och skola.

En konkret åtgärd som föreslås är "allvarssamtal" med polis och socialtjänst inom 48 timmar för den under 15 år som begått ett brott.

"Tidiga insatser är de mest effektiva, och genom att ingripa snabbt kan samhället förhindra att unga begår fler brott", anser artikelförfattarna.

MP-politikerna vill också bland annat se fler sociala insatsgrupper, högre löner för förskolelärare i invandrarområde, bättre avhopparverksamhet samt högre kvalitet på SIS ungdomshem.


Installerade övervakningskamera. Den skräckinjagande "mannen med ljuset" visade sig vara verklig.0 Plus

Trio våldtog tonårsflicka i bil i en timme. Skrattade när de sprang och hämtade sin kompis Omar – så att han också skulle få våldta.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Styr målet – för att kunna ogilla. Video: Här slipper Swedbank svara på varför man stängt kontot, och får istället fortsätta slingra sig skriftligen.0 

Nya storstudiens slutsats om symtomen. "Då kan man utesluta andra orsaker än covid – med över 80 procents säkerhet."0 Plus

Mer från Inrikes

Kultur

Phil Spector död i corona. Demonproducenten och mördaren har avlidit.0 

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0