Nyamko Sabuni i "Aktuellt" på onsdagen.

Sabunis ultimatum till KD: Ni måste välja mellan mig och SD

Publicerad 3 juli 2019 kl 22.29

Inrikes. Kristdemokraterna måste välja mellan antingen Liberalerna eller Sverigedemokraterna om Allianssamarbetet ska kunna återupptas. Så lyder den nya L-ledaren Nyamko Sabunis besked i SVT:s "Aktuellt" i kväll.

Gilla artikeln på Facebook

– Vi kommer inte att förhandla med SD. Om Kristdemokraterna vill samarbeta med SD kan det försvåra. Men låt oss återkomma inför 2022 och se var KD står rent konkret politiskt: vill de samarbeta med oss eller högerut? säger Sabuni i Aktuellt.

När programledaren frågar om KD alltså måste välja mellan L och SD svarar Sabuni ja. Hon konstaterar att det inte går att återuppliva Allianssamarbetet annars.

Bakgrunden är att Kristdemokraternas Ebba Busch Thor på tisdagen publicerade en bild på Facebook som visade hur hon under dagen hade haft ett samtal med SD-ledaren Jimmie Åkesson.

Nyamko Sabuni säger i Aktuellt att C egentligen är det enda partiet som står nära L idag, och att hon hoppas kunna bilda regering tillsammans med Centern.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bluffen håller på att ersätta kristendomen. Globalt prästerskap krävs för att tolka och tämja den hotande katastrofen, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Elchocksbehandling föreslås som enda lösning för att "bota rasism". Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan.0 Plus

Sömnapné kopplas till cancer hos kvinnor. Två- till trefaldigt ökad risk för cancer bland kvinnor med mer uttalad sömnapné.0 

Kultur

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0 

Dan Park får fyra månaders fängelse – HD prövar inte fallet. Hårt straff för politiskt inkorrekta skämtbilder.0