Sadistisk våldtäktsman jagas – hade ovanlig tatuering

Scrolla ned för video

Publicerad 7 maj 2020 kl 19.02

Efterlyst. Elin blev överfallen och brutalt våldtagen av två mörkhyade män i Gävle. I kvällens "Efterlyst" i TV3 visas bilder på den ene mannens ovanliga tatuering – med förhoppningen om att han ska kunna identifieras.

Gilla artikeln på Facebook

© TV3

Elins teckning av motivet på tatueringen.

Elin – som egentligen heter något annat – bestämde sig på lördagskvällen den 29 februari för att lämna sin lägenhet på Brynäs i Gävle för att handla på Tempo.

På vägen dit, när klockan var cirka 21.30, blev hon överfallen av två män som sprang i kapp henne.

– Så leder de mig över vägen och ner i en källartrappa. Där sparkar den ena killen mig över knät som hoppar ur led så jag faller till marken, berättar Elin i Efterlyst.

Den ene mannen höll fast Elin medan den andre våldtog och misshandlade henne. Under våldtäkten pratade de med varandra på ett språk som Elin inte förstod – och hånskrattade.

– Sen använde de även aluminiumburkar på mig, och stoppade in i mig. Det finns inga ord som beskriver smärtan, säger hon.

Elin beskriver mannen som höll fast henne som smal och mörkhyad. Han bar svarta jeans med hål på knäna, en ljusgrå hoodie, vita skor med neongröna skosnören och en svart och guldfärgad keps. Den andre gärningsmannen var även han mörkhyad men var stor och kraftigt byggd, klädd i en marinblå dunjacka.

Den senare våldtäktsmannen hade även en tatuering på insidan av sin högra underarm. Tatueringen föreställde en grön orm med en kniv eller svärd på.

Elin har själv gjort en teckning av tatueringen, som visas i Efterlyst. Förhoppningen är att signalementen och tatueringen ska leda till att gärningsmännen grips.

– Den här tatueringen är väldigt speciell så har man sett den så torde man komma ihåg det. Det är jätteviktigt att ni hör av er så att det inte händer någon annan och vi får fast dem som gjort det här, säger polisinspektör Ingrid Kristoffersson till Efterlyst.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.