Kristersson och invandringen

"Sataniskt": Mona Sahlin om Kristerssons utspel

Publicerad 13 juli 2021 kl 14.07

Inrikes. Ulf Kristerssons kommentar om att invandringen är en belastning är "historielöst och så sataniskt uttryckt". Det uppger den före detta S-ledaren Mona Sahlin, som anser att det är "männen" – inte invandrarna – som är problemet.

Gilla artikeln på Facebook

– Invandringen i Sverige har blivit en belastning, både när det gäller kriminalitet, hedersproblematik, sociala problem och trångboddhet. Det är väl alldeles uppenbart, sade Moderaternas partiledare Ulf Kristersson i en P1-intervju förra veckan.

Utspelet väckt stor ilska inom vänstern – och nu sällar sig även Mona Sahlin till kritikerna i en debattartikel i Aftonbladet.

"Att utnämna invandring till en belastning är att lägga en hemsk belastning på alla människor i vårt Sverige som har en bakgrund i att vara invandrad. Så historielöst och så sataniskt uttryckt", skriver hon.

Mona Sahlin pekar på att det är de "unga männen" som ägnar sig åt kriminalitet medan "de unga kvinnorna tar sig vidare i livet och in på utbildningar":

"Kriminalitet överlag är ju ett i huvudsak manligt utövande. Och inte enbart en fråga om etnicitet. Motorcykelgäng är våldsamma och ofta är medlemmarna inte invandrade."

Den tidigare S-ledaren fortsätter:

"Kan man kanske förvänta sig att en statsministerkandidat också kan göra en analys av vad den farliga och förrädiska mansrollen lägger för krav på de unga killarna i våldets uppväxt? Är männen (nej jag vet, inte alla män, men tillräckligt många män) en belastning? Är kvinnorna en möjlighet?"


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Morgan Johansson avfärdar kritikerna som "överklassen"

Efter angreppet mot Ivar Arpi. "Överklassen har aldrig tålt att bli ifrågasatt, särskilt inte av arbetarrörelsen."0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0